Több mint egy fesztivál

78. OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár

Az idei OMÉK kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményekben gazdag szórakoztató programokat ígér szeptember 20–24. között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában és a Kincsem Parkban.

Élményekben gazdag szórakoztató programok

Ezúttal a kiállítás szervezője, az Agrármarketing Centrum a látványos élemiszer-, állat- és gépbemutatókon kívül öt napra szóló igazi fesztiválprogramot is szervezett a nagyközönség számára. Így a legrégebbi és a legrangosabb magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari seregszemle már jóval több mint egy fesztivál! Annál is inkább, mert a szórakoztató programokból minden napra több is jut, ráadásul a legváltozatosabb műfajok jeles képviselői mutatkoznak be a különböző helyszíneken.

A könnyed esti kikapcsolódásra vágyók is számtalan izgalmas esemény közül válogathatnak

A hagyományőrzés jegyében olyan népi együttesek mutatják meg Magyarország és a Kárpát-medence kulturális sokszínűségét, mint a Jászsági Népi Együttes, a Hajdúság és a Kárpát-medence népzenéjéből merítő Bakator Együttes, vagy a vajdasági Cirkalom táncosai. A vásár öt napja alatt a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyesület mesterségek bemutatójával és néptánctanítással készül. A gyermekeket többek között a Kaláka, a Kolompos, valamint Farkasházy Réka és a Tintanyúl együttese szórakoztatja majd.

A könnyed esti kikapcsolódásra vágyók is számtalan izgalmas esemény közül válogathatnak. Az OMÉK nagyszínpadán kedvelt és ismert énekesek, együttesek váltják egymást. Fellép többek között Freddie, Péter Szabó Szilvia, Nyári Károly és lányai, az Ismerős Arcok, az ExperiDance Táncegyüttes pedig egy látványos show-val, a Fergetegessel várja majd a nagyérdeműt. Fellép a népszerű Budapest Bár és a Hot Jazz Band is. A Kincsem Park területén pedig többek között póniló-, műlovagló- és akadályugrató-bemutatók láthatók, valamint lovasszínházi előadások lesznek, az OMÉK szeptember 23–24-i záró hétvégéjén pedig a Nemzeti Lovas Színház előadásában operettslágereket is hallgathatnak az érdeklődők.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei