Tizennégy bemutatóra készül a kecskeméti Katona József Színház

Több mint 120 ezer néző látta az előző évad előadásait a kecskeméti Katona József Színházban, ahol a 2018–2019-es új évadban tizennégy bemutatót terveznek. 

Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója elmondta: a hat nagyszínházi, bérletes bemutató közül az első október 2-án, a város napján Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című regényének musicalváltozata lesz, a darab rendezője Szente Vajk. Carlo Goldoni Nyaralás című komédiáját Rusznyák Gábor rendezi, bemutatóját pedig november 16-án tartják.

A színház tánctagozata, a Kecskemét City Balett Verdi Traviata című darabjának táncszínházi előadását december 7-én viszi először színre. Rendező-koreográfusa Barta Dóra. A negyedik darabot, Francis Veber Balfácánt vacsorára! című vígjátékát – Cseke Péter rendezésében – szilveszterkor láthatja először a közönség, de a bemutatót 2019. január 4-én tartják.

Az évad második felében, 2019. február 22-én először Shakespeare Othello, a néger mór című drámáját tűzik műsorra Rusznyák Gábor rendezésében, majd a direktor viszi színre Agatha Christie És már senki sem, avagy tíz kicsi néger című krimijét a kecskeméti Katona József Színházban április 13-án.

A gyermekeknek és fiataloknak a Grimm-testvérek meséje nyomán készült Jancsi és Julis című zenés mesejátékkal készülnek, melyet Varsányi Péter rendezésében október 10-én láthat először a közönség. Az Operamesék című sorozat következő táncos történetét, amelyben Donizetti, Mozart és Rossini műveiből válogatnak, Cseke Péter rendezi és 2019. március 27-én mutatják be először.

A Kelemen László Kamaraszínházban október 6-án Béres Attila rendezésében David Seidler A király beszéde című drámáját, majd 2019. február 23-án a Fekete Péter című operettet állítják színpadra. A darab rendezői Benkó Bence és Fábián Péter.

A Ruszt József Stúdiószínházban Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját Porogi Dorka rendezésében november 23-án mutatják be. Zsótér Sándor rendezi Bertolt Brecht A Baal nevű ember életpályája című színművet, amit 2019. január 11-én, míg Leonard Gersche A pillangók szabadok című romantikus vígjátékát, amit Dér András visz színre, 2019. április 5-én tűzik először műsorra.

Folytatódnak az osztálytermi előadások is, a következő évadban Réczei Tamásnak, a társulat művészeti vezetőjének Osztályelső című darabját 2019. január végén láthatják először a diákok.

Közkívánatra a 2018–2019-es évadban hét korábban bemutatott darab is műsoron marad. Ilyen a nagy sikerű Csárdáskirálynő, Szörényi Levente és Bródy János rockballadája, a Kőműves Kelemen, Moliere A képzelt beteg, Prokofjev Rómeó és Júlia, Csehov Ványa bácsi, Simon Gray A játék vége, valamint Kai Hensel Klamm háborúja című színműve.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei