Szicíliai fogásokat kínál az egykori maffiavezér lánya

Éttermet nyitott Párizsban Lucia Riina, Toto Riina, a szicíliai maffia egykori véreskezű vezérének legfiatalabb gyermeke – értesült az olasz média. 

A Corleone by Lucia Riina „autentikus” olasz és szicíliai fogásokat kínál a diadalívtől nem messze a Daru utcában egy ugyanilyen nevű öreg vendéglő helyén. Az olasz média úgy tudja, hogy a festőként is ismert 39 éves nő férjével, a corleonei születésű Vincenzo Bellomóval működteti az éttermet.

Az egykor rettegett maffiavezér lánya a sajtó megkeresésére magánéletének tiszteletben tartását kérte, és közölte, hogy nem fog interjúkat adni vendéglősként.

Lucia csak apja 1993-as letartóztatása után tudta meg, hogy valójában kinek a lánya. 14 éves korától élt Corleonéban, ahol – mint mondta – elnyomottnak és a társadalmi élet peremére szorultnak érezte magát. Mivel kislánya 2017-es születése után megtagadták tőle a szokásos szociális segélyt, arra kérte az olasz államfőt, hogy fossza őt meg állampolgárságától, hogy „az egész világ megtudja, hogyan bánik az olasz politika és média csúnya, koszos és rossz gyermekeivel”.

Corleone polgármestere, Ciccio Nicolosi közölte, a külügyminisztérium közbenjárását kéri annak érdekében, hogy a párizsi étteremben elválasszák városa címerét és zászlaját a Riina-névtől.

Toto Riina nevéhez fűződnek az 1980-as évek és az 1990-es évek elejének nagy feltűnést keltő gyilkosságai és véres bombamerényletei, köztük Giovanni Falcone és Paolo Borsellino maffiaellenes államügyészek megölése. A Cosa Nostra vezére 23 évi rejtőzködés után 1993-ban került börtönbe, ahol 2017 novemberében, 87. születésnapja után egy nappal halt meg.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei