Sikert sikerre halmoz a hazatérő Pókember

117 millió dolláros jegybevétel a bemutató hétvégéjén

A vártnál jóval jobban nyitott a Pókember – Hazatérés című amerikai sci-fi, a 117 millió dolláros jegybevétel a bemutató hétvégén hatalmas siker a Sonynak, a Columbia Picturesnek és a Marvel Studiosnak. A Tom Holland, Robert Downey jr. és Michael Keaton főszereplésével, John Watts rendezésében 175 millió dollár költségvetésből készült filmtől az első hétvégén 80 millió dollár bevételt vártak.

Hatalmas kasszasiker lett már a bemutató hétvégén a Pókember – Hazatérés című film

„Mindenki nagyon boldog a Sonynál és a Marvelnél. Biztosan mondhatjuk, hogy ez egy győzedelmes visszatérés a Pókember számára” – hangoztatta Josh Greenstein, a Sony marketingfőnöke.

A Pókember – Hazatérés bemutatóját nem véletlenül időzítették nyárra, a készítői azzal számoltak, hogy a nézők éhezni fognak egy családbarát szuperhősfilmre a nyári szünetben. A 117 millió dolláros jegybevétel a Sony Pictures történetének második legnagyobb nyitóbevétele a 2007-ben bemutatott Pókember 3. után.

Tom Holland brit színész a film egyik főszereplője   Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

A nemzetközi piacokon további 140 millió dollárt hozott a Pókember – Hazatérés. A mozis toplista második helyére a Gru 3. került 34 millió dollárral, az animációs film a nemzetközi piacon 139 millió dollárt forgalmazott. A harmadik helyen lévő Nyomd bébi, nyomd című akcióvígjátékra 12, 9 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

A Gru 3. áll jelenleg a bevételi sikerlista második helyén

Akár ez is tetszhet A szerző további művei