Regényt írt életéről a spanyol királyné első férje

Önéletrajzi ihletésű regényt írt Letícia spanyol királyné első férje, a könyv a napokban jelenik meg Spanyolországban – közölte az Almuzara Könyvkiadó.

A kiadó weboldalán közzétett leírás szerint az El amor de Penny Robinson (Penny Robinson szerelme) című regény egy hétköznapi emberről szól, aki médiaszereplővé válik, mert volt feleségéből Spanyolország királynéja lett.
A szerző, Alonso Guerrero 1998-ban vette feleségül Letícia Ortíz Rocasolanót, egykori tanítványát közel tízéves párkapcsolat után, ám házasságuk alig több mint egy évvel később véget ért.
Az elvált televíziós újságíró, Letícia 2004-ben lett a spanyol trónörökös, Fülöp herceg felesége, és tíz évvel később, I. János Károly lemondása után Spanyolország királynéja.
A középiskolai irodalomtanárként dolgozó Alonso Guerrero ezzel szintén a sajtó érdeklődésének középpontjába került; számtalan ajánlatot kapott médiacégektől, hogy részleteket tárjon fel Letícia múltjából, állítólag több mint félmillió eurót kínáltak neki csupán egyetlen egy esküvői fotóért.
A volt férj azonban ellenállt ezeknek, és sosem árult el intim részleteket kettejük kapcsolatáról.
Néhány éve úgy nyilatkozott: ő egy olyan személyiség, aki jobban szereti leírni a vele történteket, mint beszélni róluk, és már dolgozik egy regényen, amely reményei szerint egyszer napvilágot lát.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei