Phjongcshangban két magyar érmet jósolnak

Két magyar érmet, egy ezüstöt és egy bronzot jósol a ma kezdődő phjongcshangi téli olimpián az egyik amerikai sportadatelemző cég.

A Gracenote legfrissebb előrejelzése szerint mindkét magyar dobogós helyezést a rövidpályás gyorskorcsolyázók érhetik el: 500 méteren várhatóan Liu Shaolin Sándor lesz második, míg testvére, Liu Shaoang 1000 méteren végez harmadikként. A magyarok ezzel a 23. helyet szereznék meg az éremtáblázaton az amerikai cég szerint.
A téli olimpiák történetében a magyarok eddig összesen hat érmet szereztek. Az 1948-as St. Moritz-i játékokon a Kékesy Andrea, Király Ede műkorcsolyapáros, valamint 1980-ban Lake Placidben a Regőczi Krisztina, Sallay András jégtánckettős lett ezüstérmes. Az 1932-es Lake Placid-i és az 1936-os garmisch-partenkircheni játékokon a Rotter Emilia, Szollás László műkorcsolyapáros, míg az 1952-es oslói és az 1956-os Cortina d’Ampezzo-i olimpián a Nagy László, Nagy Marianna műkorcsolyapáros szerzett bronzérmet.
Az amerikai sportadatelemző cég jóslata alapján Phjongcshangban a németek szerepelnek majd a legjobban 15 arany-, 10 ezüst- és 14 bronzéremmel. A második helyen a norvégok (13. 14, 13), a harmadikon az amerikaiak (11,6, 12) végezhetnek az előrejelzés szerint. A házigazda dél-koreaiak a Gracenote szerint csak hetedikek lesznek (6, 3, 0) az éremtáblázaton.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei