Omega a Partiumban

Harminc számot adnak elő a fesztivál záró napján

Kóbor Jánosék lesznek az augusztus 20. és 27. között, Szatmárnémetiben rendezendő Partiumi magyar napok egyik kiemelt fellépői.

A tizenhat éves hagyománnyal rendelkező Partiumi magyar napok idén augusztus 20. és 27. között zajlik. A fesztivál záró estjén az Omega lép fel, amelynek frontembere, Kóbor János elmondta: sokat jelent számukra, hogy tizenegy év után ismét Szatmárnémetiben léphetnek színpadra. Hozzátette, hogy kétórás koncertjükön mintegy 30 számot adnak elő.

Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs, Kóbor János énekes és Debreczeni Ferenc dobos (b-j), vagyis az Omega együttes 14 év után lép fel ismételten Szatmárnémetiben  Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Stier Péter, a Partiumi magyar napok főszervezője közölte, hogy az elmúlt tizenhat évben 121 nagyzenekar lépett fel a fesztiválon. Az idei nyolcnapos programsorozaton mintegy 100 szervező és önkéntes dolgozik, a rendezvény négy helyszínen zajlik, 22 koncert és színházi előadás lesz. A szervezők mintegy 70 ezer látogatóra számítanak. Szőcs Péter, az Identitás Alapítvány elnöke, a rendezvény társszervezője elmondta, hogy a fesztiválon a kulturális programok is kiemelt fontossággal bírtak, az elmúlt 16 évben 113 színházi előadással, kulturális témájú előadással és kiállítással gazdagodott a szatmári közönség. Az idei programsorozatban hangsúlyos szerepet kap a Szent László-év.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei