Libegők éjszakája – Romantikus este, csillaghullással

Első alkalommal rendezik meg Magyarországon a Libegők éjszakáját július 28-án az országban egyszerre több helyszínen: Sátoraljaújhelyen a Zempléni Kalandparkban, Budapesten a Zugligeti Libegő és Normafa Parkban, valamint az Eplényi Libegőn az Eplényi Kalandhegyen. Lehetséges helyszín lehet még Lillafüred Libegőparkja is, de lapzártánkig nem kaptunk hírt arról, hogy végül ott is lehetséges lesz-e a különleges éjszakai kaland.

A szervezők az I. Sípályák éjszakájának sikerén felbuzdulva gondolták megvalósíthatónak a négy évszakosan működő hazai sípályák és libegőik összefogását is, amelynek köszönhetően nagyszerű élményhez juthatunk: esti és éjszakai fények között élvezhetjük a magasból a gyönyörű panorámát, sőt annál még jóval többet is: ezen az éjszakán ugyanis a Piscis Austrinidák hullócsillagraj halad el a Föld légkörében, így – ha tiszta az idő – még hullócsillagokat is láthatunk majd. A Piscis Austrinidák július hónap legaktívabb hullócsillagrajzása, biztató, hogy a meteorológiai előrejelzés szerint a szombat éjszaka várhatóan alkalmas lesz a csillagok megfigyelésére.

A Zemplén Kalandparkban a libegő hosszabb nyitvatartással éjfélig üzemel majd, retúrjegy vásárlására az utolsó időpont: 23 óra. (A hosszabb nyitvatartás természetesen csak a libegőre érvényes!)

A budapesti II. kerületben található Zugligeti Libegő ugyancsak meghosszabbított nyitvatartással, éjfélig kínálja a megismételhetetlen élményt, a hullócsillagok mellett a főváros éjszakai fényei önmagában is lélegzetelállító látványt nyújtanak a romantikus nyári estén. Az érdeklődőket 18 és 0 óra között a Batthyány tér és a Zugligeti Libegő között egy nosztalgia-, illetve egy különjárat díjmentesen szállítja.

Zugligeti Libegő

A Zugligeti Libegő és Normafa Parkba a libegők éjszakájára is utazhatunk a turisták körében nagyon kedvelt Ikarus 630-as kabrió nosztalgiabuszokkal, amelyekre a Batthyány téren a 990-es éjszakai járat megállójában lehet felszállni. Meghosszabbított menetidőben és sűrítve közlekednek majd a menetrend szerinti buszjáratok is: a Zugliget és a Nyugati pályaudvar között a 291-es és a Normafától Rákoskeresztúrig közlekedő éjszakai 990-es autóbuszok. (A július 28-ai egyedi menetrend a BKK utazásszervező alkalmazásában elérhető.) A jegyárak felnőtteknek 1000 forint (retúr 1400 forint), gyermekeknek (3–18 év): 600 forint (retúr 800 forint). Alsó állomás: Zugligeti út 97. Felső állomás: János-hegy; július 28., szombat 19–24 óra.

Eplényi Libegő

Az Eplényi Libegő – Kalandhegy Eplény a Libegők éjszakáján a Magas-Bakony fényszennyezés nélküli egyedülálló, lélegzetelállító éjszakai panorámájával, a csillaghullás csodájával csábítja a látogatókat, akik itt is éjfélig juthatnak fel a hegytetőre. Aki szereti a szépet és a különlegeset, ne hagyja ki, felejthetetlen élményben lesz része.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei