Ingyenes séták Budapesten az idegenvezetők világnapján

Az idegenvezetők világnapja alkalmából február 21–24-én a 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel. A négynapos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint a kereskedelmi tagozatának idegenvezetői és a bevásárló- és tematikus utcák menedzsmentje (BUM).

Társszervezőként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vesz részt a rendezvény szervezésében.

Az idegenvezetők világnapján a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai érdeklődőket. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető eseménnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Az idei évben is több mint 100 programmal 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban.

Az idegenvezetők világnapja eseménysorozat idén az Utazás kiállítás programjával egyidőben kerül megrendezésre, ezért a vasárnapi (február 24.) központi események helyszíne a Hungexpo lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, amelyeket a BFTK, az Eurama, a Cityrama és a City Sightseeing Budapest biztosít. Továbbá a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett speciális autóbuszos túrák is a Hungexpo területéről indulnak.

Négy időpontban száll vízre a Budapest hajó dunai városnézésre idegenvezetőkkel, amelyhez a járműveket a Mahart Passnave biztosítja. A hajók indulási helyszíne a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5. kikötő lesz. Külön járatként közlekedik majd villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. A tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A programok többsége ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az idei évben a regisztrációs jeggyel az Utazás kiállítás is megtekinthető. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, hajó és villamos esetén) a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A rendezvényre regisztrálni a BKIK honlapján lehet és itt tájékozódhatnak részletesebben a programokról is (http://bkik.hu/idegenvezetok-vilagnapja-2019).

Akár ez is tetszhet A szerző további művei