Ilyen még nem volt! Rejtélyes éjszaka az Iparművészeti Múzeumban

Múzeumi „kempingezést” és éjszakai épületsétákat hirdet halloween éjszakájára a felújítás előtt álló Iparművészeti Múzeum.

A szeptemberben bezárt múzeum október 31-én bent alvós programot szervez az épület üvegcsarnokában. Magyarországi múzeumban ezzel elsőként nyílik lehetőség a közönség számára a teljes éjszaka eltöltésére és ottalvásra.
A rekonstrukció miatt bezárt épületben hosszú időre ez lesz az utolsó alkalom, hogy a látogatók birtokba vegyék a teljes földszintet, ahol a Lechner kemping egyszemélyes mobil ágyain, a Városi legenda friss ágyneműjében vagy akár saját sátraikban tölthetik el az éjszakát.

Október 31-én halloween tematikájú programmal is készül a múzeum

Október 31-én halloween tematikájú programmal is készül a múzeum: a résztvevők töklámpást faraghatnak, megidézhetik a múzeum ritkán hallott szellemét és vezetett túrákon zseblámpával fedezhetik fel az épület rejtett zugait a pókhálós pincétől a nyikorgó padlásfeljáróig. A múzeum munkatársai bográcsgulyást főznek vacsorára, levetítik az Éjszaka a múzeumban című filmet, másnapra pedig tábori hangulatú „rettenetes retróeggelit” csomagolnak a vendégeknek, akik szinte egész délelőtt a múzeum szecessziós üvegcsarnokában lustálkodhatnak.
Az október végi programra a http://imm.jegy.hu honlapon vásárolhatók jegyek korlátozott mennyiségben.
Cselovszki Zoltán igazgató az épület felújításáról korábban elmondta, hogy az átfogó műemléki rekonstrukció mellett a múzeum épületéhez mélygarázs és egy új szárny is készül 25 milliárd forintból; a most 3 ezer négyzetméteres kiállítótér 10 ezer négyzetméteresre bővül, és a magyarországi szecesszió egyik legszebb példájának tartott épület is sokkal jobban bejárható lesz.
Az új szárny elsősorban a dizájn és a kortárs iparművészet otthona lesz, de ez a rész fogadja be a korszerű épületgépészet jó részét is. A szárny külső homlokzata Lechner Ödön eredeti terveire alapoz majd, a belső homlokzat pedig kortárs stílusú lesz.
Az egy évig tartó kiköltözés után az építkezés három évet vesz igénybe, majd a közönség a visszaköltözést követően, újabb egy év múlva veheti birtokba a múzeumot.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei