Húsvétolás Fertődön

Vasárnap ünnepi programok is várják a látogatókat az Esterházy-kastélyban

Húsvétvasárnap az állandó kiállítások mellett ünnepi programok is lesznek a fertődi Esterházy-kastélyban. A látogatók többek között az ünnepkörhöz kötődő foglalkozásokon, játékos feladatokban vehetnek részt.

Az Esterházy-kastélyban régi hagyomány, hogy húsvétkor családi programokkal bővülnek a látnivalók. Vasárnap délelőtt 10 órától lehet csatlakozni az ünnepi rendezvényekhez. Délelőtt és délután is lesznek rendhagyó tárlatvezetések, amelyen a tárlatvezetők bemutatják a főúri épületet, illetve történeteket mesélnek húsvéti szokásokról, az Esterházy-család étkezési szokásairól.

Az Esterházy-család címere a kastély első emeletének a díszudvarra néző vaskorlátos erkélyén Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Délután a barokk konyhában kézműves foglalkozások lesznek. A gyerekek készíthetnek például tiszafakorongból nyuszikat, színes papírtojásokból ajtódíszt, vagy éppen húsvéti patchwork képeslapot. A földszinti lakosztályokban kincskeresésben vehetnek részt a látogatók, a kishercegi játszóházban pedig barokk ruhába lehet öltözni. Este hétkor a Haydn-teremben az amerikai Laurence Dreyfus brácsaművész által vezetett Phantasm együttes hangversenye lesz In nomine Domini – Az Úr nevében címmel.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei