Hatalmas, 1848 méteres magyar zászlót visznek végig Budapest belvárosában

Egy óriási, 1848 méter hosszú és két méter széles nemzeti színű zászlót fognak végigvinni az Andrássy úton március 14-én, szombaton. Összesen 1848 ember fogja vinni a zászlót. Bárki jelentkezhet zászlóvivőnek.

1848. április 11-én – a negyvennyolcas törvények között – vált hivatalossá a három színű nemzeti lobogó. Az Országgyűlés pedig 2014-ben a magyar zászló és címer napjává minősítette március 16-át. Ezért az egyik legfontosabb magyar nemzeti ünnep előtt egy nappal, március 14-én, szombaton egy 1848 méter hosszú magyar zászlót visznek végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között. A Hősök terén ünnepi köszöntővel várják a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget.

A nemzet zászlóját 1848 ember fogja vinni, zászlóvivőnek pedig bárki jelentkezhet, magánszemélyek, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek is.

Az 1848 méteres zászló költségeit közadakozásból és a zászlóvivők jelentkezéséből fizetik majd. A szervezők szerint ez azt bizonyítja, hogy „mennyire becsüljük nemzetünket, szeretjük zászlónkat, hagyományainkat és kultúránkat”.

Akik nem tudnak ott lenni, de szeretnék támogatni az eseményt, a weboldalon adományozhatnak. A 3000 Ft-ot meghaladó adományozók és a zászlóvivők neve bekerül a Nemzet zászlója 2020 könyvbe.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei