Hat nagy fesztivál Pécsett

Hat nagy fesztivált és számos kiemelt, többnapos eseményt szervez idén Pécsett a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK). A cél, hogy a baranyai megyeszékhely bekerüljön az öt leglátogatottabb magyar turisztikai célpont közé. Ehhez  a kulturális infrastruktúrafejlesztések mellett több napon át tartó tematikus programok szükségesek.

Zsolnay Fényfesztivál

A rendezvények közül kiemelkedik a június 20. és július 2. között esedékes Zsolnay Fényfesztivál, amelyen esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mindeközben számos egyéb különleges kulturális program közül – koncertek, színházi produkciók, cirkuszi előadások – válogathatnak az érdeklődők.

Bor, Mámor, Pécs Fesztivál

Május 4. és 7. között – 18 borászat részvételével – rendezik a Bor, Mámor, Pécs Fesztivált, amelyen a zene mellett a gasztronómia is fő attrakció. A közönség szórakoztatásáról mások mellett a Roy & Ádám Trió, Boggie és a Kerekes Band gondoskodik, Wossala Rozina látványfőzést tart majd, az Extrém grillbajnokság ínyencségeit pedig a Konyhafőnök című tévéműsor győztes csapata zsűrizi.

Zsolnay Piknik

Május 19. és 21. között tartják a Zsolnay Pikniket: mások mellett fellép a Budapest Bár, a Budapest Klezmer Band és Tompos Kátya. A koncertek, valamint a gyermek- és családi programok mellett kézműves portékák közül válogathatnak a látogatók a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Sétatér Fesztivál

A Sétatér Fesztivál június 9. és 18. között várja a közönséget, amely csaknem húsz éve a régió borászatainak, gasztronómiájának és kultúrájának közönségtalálkozója. A rendezvényen a Hot Jazz Band, Tompos Kátya és Pély Barna ad koncertet.

Szamárfül Fesztivál

A régió egyik legnagyobb gyermekrendezvényét, a Szamárfül Fesztivált augusztus 18. és 20. között tartják a Zsolnay-negyedben, a nyitókoncerten Palya Bea áll színpadra.

Pécsi Napok

A szeptember 14. és 24. között zajló Pécsi napokon az Anna and the Barbies és a P. Mobil lép is fellép, míg decemberben ismét megrendezik a Pécsi adventikézműves és mesevásárt. A fesztiválok költségvetése eléri a 200 millió forintot.

Fotó: MTI / Komka Péter

Akár ez is tetszhet A szerző további művei