Gyógyfüvek a mozgáskészség megtartásáért

Nem törvényszerű, hogy az ízületi és csontkopásos panaszok elvegyék kedvünket a mozgástól és megkeserítsék mindennapjainkat. Szerencsére jó néhány gyógynövény áll rendelkezésünkre fittségünk és mozgékonyságunk megőrzésében.

A fekete nadálytő remek társ a csípőt, a térdet és a gerincet érintő fájdalmak enyhítésében.  Alkoholos kivonata zúzódásra, véraláfutásokra is hatékony gyógyír. A pásztortáska ideális izomlazító, az angyalgyökér és a kurkuma a gyulladáscsökkentés nagymesterei, az ördögcsáklya akár idült gyulladásoknál is beválik, ahogy az árnika is élen jár a reumatikus panaszok kezelésében. A rozmaring már az ókorban kedvelt fűszer volt, de a modern gyógynövény-terápia is elismeri frissítő, lazító, serkentő hatását, népszerűsége idegnyugtatóként, görcsoldóként, izom- és idegfájdalmak enyhítőjeként is töretlen.

NATURLAND Inno Rheuma krém.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatása orvosilag igazolt.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A gyógynövények esetében főként bedörzsölés útján érhetjük el a kívánt hatást, hiszen így akár a mélyebb bőrrétegekbe is eljutnak, s a szövetekben vérbőséget okozva gyulladásgátló hatást fejtenek ki. Masszázsolajok alkotóelemeiként szintén lokálisan hatnak, de illóolajaikat a fürdővízbe cseppentve azt is kényelmesen elérhetjük, hogy egy forró fürdő során nyerjenek enyhülést megviselt tagjaink.

NATURLAND Inno Rheuma masszázsolaj.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

A köszvényt kísérő mozgásszervi fájdalmakra kellemes gyógyitalt fogyaszthatunk erdei málnalevél- vagy szederlevélfőzetből, de a mezei zsurló, a csipkebogyó és a fűzfakéreg teája is hatásos kiegészítők lehetnek az időskori kopásos panaszok orvosi kezelésében.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei