Elindult az Opera újabb belföldi sorozata

Elindult országjáró útjára a Magyar Állami Operaház verista operagálája, amely a korábbi bérletes produkciókhoz hasonlóan 10 városba látogat el április 24-ig. A turné koncertszerű operaelőadásai között február 8-án Szegeden sztárszereposztással debütál a Bohémélet, míg a Tosca Salgótarjánban búcsúzik ugyancsak illusztris előadógárdával a hónap végén.

A „Puccini Itáliája”-évad alkalmából az Opera nemcsak az Erkel Színházban, de vidéki magyar városokban is minél több nézőt meg kíván örvendeztetni az olasz operaszerző és kortársainak fülbemászó dallamaival. A héten útjára indított gálaestsorozat tíz megyeszékhelyre viszi el Puccini, Leoncavallo, Mascagni, Ponchielli, Giordano és Cilea legszebb műveinek részleteit.

Februárban, illetve márciusban négy-négy alkalommal a Bohémélet is megszólal koncertszerű előadásban. Február 8-án a Szegedi Nemzeti Színházban, 11-én a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, 13-án a kecskeméti Hírös Agórában, 18-án pedig a tatabányai Vértes Agórájában hallható a párizsi bohémek világát idéző Puccini-opera. Rodolfo szerepében László Boldizsár, Mimiként Létay Kiss Gabriella lép színpadra, közreműködik továbbá Sándor Csaba, Haja Zsolt, Molnár Levente, Kiss András és Bakonyi Marcell, valamint Rácz Rita. Az Opera Zenekart Kovács János dirigálja, a produkcióban közreműködik a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor) és Gyermekkara (vezető: Hajzer Nikolett) is.

A hónap végén a november óta turnézó Tosca is hallható még egyszer, aztán salgótarjáni látogatása után lekerül az „Operát az Operából!” turné palettájáról. A címszerepben a február elején színpadi pályafutásának 25. évfordulóját ünneplő Sümegi Eszter énekel, partnerei többek közt Kiss B. Atilla, Kálmándy Mihály, Cserhalmi Ferenc és Szvétek László lesznek. Az Opera együtteseit Kesselyák Gergely vezényli.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei