Dolce vita a villányi dombok között

A villányi Gere Attila Pincészetnél, a Gere-birtokon 2018. június 8–9. között ismét megrendezik – ezúttal már hetedik alkalommal – a Gere Jazz Fesztivált. Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén a villányi szőlők között igazi olasz hangulatban és dolce vita életérzésben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a rendezvényre. A hazai jazzkiválóságok mellett idén fellép Nicola Conte, a legtáncosabb jazz képviselője, aki hazánkban elsőként a fesztiválon játszik új lemezéről.

A Magyarország legdélebbi szőlőültetvényei között megrendezésre kerülő fesztivál idén is jól csengő hármashangzatba rendezi a GERE-borokat, a kifinomult gasztronómiát és az igényes jazz-zenét. Olasz dallamok, toszkán hangulat és minőségi borok várják a Villányba látogatókat június második hétvégéjén. A gasztronómiai kínálat, ahogyan mindig, most is fontos részét képezi a fesztiválnak, a Gere-birtok Mandula éttermének séfjei igazi itáliai ízekkel készülnek, grillterasszal, olaszos ételekkel, desszertekkel. Gasztronómiai sztárvendégként a Gere-család meghívására vendégségbe jön egy olasz család, a Sirk-család, akik a Michelin-csillagos La Subida étterem tulajdonosaiként képviselik az olasz gasztronómiát, és a La Subida finomságaiból hoznak ízelítőt.

A kortárs jazzrajongók örömére a fesztivál első fellépője a méltán híres Rákfogó zenekar, mely nemcsak a Rákfogó (Szakcsi, Babos, Kőszegi) újraéledését ünnepli, hanem Szakcsit is, aki idén 75 éves, és 60 éve zongorázik színpadon mindenki legnagyobb örömére. A zenekar megújult formában, az egykori formáció kísérletező szellemiségében az egykori jazzrock örökzöldek mellett Szakcsi Lakatos Béla legújabb szerzeményeit is bemutatja.

A Kéknyúl Hammond Band egyedülálló színfoltja lesz a fesztiválnak. A zenekar az országban egyedülálló felállásban játszik szórakoztatónak mondott orgonás jazzfunkbluest.

A második nap első fellépője a Balázs Elemér Group lesz. A népszerű zenekart 2000-ben alapította Balázs Elemér, és azóta számos magyar és nemzetközi, nagysikerű koncerten léptek fel, és több díjat is megnyertek.

A Barabás Lőrinc Quartet a hetvenes évek szabad levegőjű, improvizatív jazzrockos világát idézi fel, ami igazán frissen szólal meg a négy fiatal, huszonegyedik századi nagyvárosi, kozmopolita muzsikus szűrőjén áteresztve.

A fesztivál olasz sztárfellépője a legjazzesebb tánczene és a legtáncosabb jazz létrehozója, Nicola Conte, akinek hamarosan megjelenő új lemezéről is hallhatnak dalokat a fesztivál résztvevői.

http://gerejazz.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei