böngészés Tag

sír

A sír címkével ellátott cikkekben a kultúrkaland rovatba kultúrával kapcsolatos cikkeket, tartalmakat gyűjtöttük össze. Válogasson seniorplus.hu életmód magazin címkéi között, hogy érdeklődési kőre alapján tudjon tartalmakat választani.

Emlékezzünk szeretteinkre!

November első két napja, a mindenszentek ünnepe és a halottak napja az elhunytak emlékének szentelt időszak, a múltba tekintő elmélyülés, a megbékélés és a csöndes imádkozás időszaka.

Szellőztetik Tutanhamon fáraó sírját 

Szellőztető- és légszűrő rendszerrel szerelték fel a híres egyiptomi fáraó, Tutanhamon luxori sírját egy csaknem tíz évig tartó korszerűsítés keretében, amely során helyreállították és megtisztították a sírhely falfestményeit, valamint…

Halottainkra emlékezünk

Millió mécses fénye lobog az alkonyai sötétségben, mint megannyi csillag, utat mutat a helyüket kereső lelkeknek. A sírokon kibomlanak az emlékezés virágai, a temetők, sírkertek ilyenkor sejtelmes hangulatot, áldott békét és nyugalmat…

Kutatnak Nofertiti sírja után

Újabb kutatás indul a Tutanhamon sírja körüli rejtély megoldására: most egy olasz kutatócsoport kezdte meg az egyiptomi fáraó luxori sírjában rejlő, esetleges feltáratlan kamrák felkutatását.

Még mindig rejt ismeretlen kincseket Luxor

Egyiptomi régészek egy fáraókori aranyműves sírjára bukkantak Luxor közelében, amely nemcsak a több mint 3500 éve élt férfi, hanem felesége és két gyermeke múmiáit is rejtette – jelentette be az egyiptomi műemlékvédelmi tárca.