böngészés Tag

íz

Egyre népszerűbbek a grúz borok

A magyarok közül egyelőre kevesen találkoztak a grúz borokkal, azt pedig szinte csak a szakmabeliek tudják, hogy a bor őshazája Grúzia. Az agyagedényben érlelt borok azonban már nálunk is megkóstolhatók, minőségük és különleges ízük révén gyorsan belopják magukat a szívünkbe.

Sosem készítettek még annyi fagyit otthon, mint most

Könnyen nyalható, lágy, de nem túl levegős és selymes, ilyen a jó fagylalt. A gombócok árának drasztikus emelkedése miatt egyre többen kísérleteznek az otthoni fagyikészítéssel. A szakértő szerint idén rekordévet zárhatnak a hűsítő édességek alapanyaggyártói.

Hogyan lesz biztosan finom a mák az ünnepi süteményekben?

Ha összesítést végzünk a magyarok kedvenc ételeiről, stabil és igen előkelő pozíciója van a listán a máknak és a belőle készült főételeknek, desszerteknek. Egész évben helye van az asztalon, akár palacsintába tekerve, akár metélttel tálalva, karácsonykor viszont még különlegesebb szerepet kap: hagyományos ünnepi süteményünk, a bejgli egyik legnépszerűbb tölteléke. Azonban, hogy a mák iránti vonzalmunkat ne árnyékolják be kellemetlen ízélmények, érdemes körültekintően megválasztanunk, honnan szerezzük be.

A Bambi üdítő múltja és jelene

A Bambi volt a legnépszerűbb, sokáig az egyetlen alkoholmentes ital hazánkban, amelynek neve összefonódott a strandolással. Egy ideje már újra kapható új külsővel és összetevőkkel, de a régi néven.

Nem vicc: fokhagymából kávé

Fokhagymából készült kávét fejlesztett ki Japánban egy hajdani kávézótulajdonos, aki szerint az új termék ízre olyan, mint a kávé, viszont állapotos nők és a koffeinre érzékenyek is fogyaszthatják.
Call Now Button