Charlie és Tátrai Tibusz is fellép az ingyenes koncerten

Kétnapos fesztivál a Millenárison: minden lesz, ami szemnek, szájnak, fülnek ingere

A hétvége egyik kiemelkedő hacacáréjának ígérkezik a II. Kerületi Önkormányzat kétnapos ingyenes fesztiválja a Millenárison: a hazai élvonal húzóneveit felvonultató fiesztán a legnagyobb név kétségkívül a Tátrai Bandé, de Charlie és Tibusz mellett Radics Gigi művésznő fellépése is elnyerheti a sokadalom tetszését.

Hagyományosan erős a felhozatal a II. Kerületi Önkormányzat fesztiválján (tavaly például Ruzsa Magdi szórakoztatta a nagyérdeműt), és ezt a szokását idén is megtartotta a kerület vezetése: ezúttal is prémiumkategóriás előadók sorjáznak a színpadon, pénteken Radics Gigi kezd, majd átadja a terepet a legjobb kezű magyar gitárosnak, illetve a legrekedtebb hazai énekesnek.

Reméljük, elénekli a Jég dupla whiskyvel című örökbecsűt Charlie Fotó: MTI / Beliczay László

A Tátrai Band Tibusszal és Charlie-vel az élen nyilván whiskyzik egyet a péntek estébe nyúló koncerten, de persze csak szolidan, hogy szombatra is maradjon erő mindenkiben.

A szombat a gyerekeké!

A hétvége első napján már reggel elkezdődik a muri, ráadásul az egész napos programokat végigkíséri a kirakodóvásár forgataga. Szombaton a gyerkőcökre fókuszáltak a szervezők, kilenckor máris a Langaléta Garabonciások vaskos vásári tréfáitól lesz hangos a Millenáris főutcája. Fél délben kezdődik egy magyar klasszikus sajátos értelmezésű feldolgozása, a „Háry János, avagy a nagyot lépő obsitos” című gólyalábas produkció. A delet épphogy elüti majd az óra, amikor Gulyás László vándormuzsikus szekérmeséivel igyekszik elvarázsolni az aprónépeket, amit délután Fabók Mariann bábszínháza követ a „Vitéz László és Vas Juliska” című produkcióval. És hogy ezt is fokozzuk, egész nap várják a lurkókat a Tekergőtér játékai, Paprika Jancsi csúzlizdája, kosaras körhinta, Szia Marczi! – kézműves játszóház, ahol lehet körmön fonni, varrogatni, gyöngyöt fűzni, kákatutajt úsztatni, papírkígyót eregetni, szóval csupa hétköznapi elfoglaltság vár a kicsikre. A kézművesek és iparművészek vására népi játékokkal, babákkal, várakkal, léghajókkal és mézeskalácsokkal próbálja kiérdemelni a legfontosabb korosztály figyelmét. Ezenkívül lesz rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút is.

Kulináris élvezetek az ízek utcájában

Az ízek utcája a bulizásban megfáradt arcoknak kínál minden földi jót, például a II. kerületi nemzetiségi önkormányzatok valódi kulináris élvezetet nyújtanak (a bolgár, a görög, a roma, a szlovák, a lengyel, a német, az örmény, a szerb, a ruszin és az ukrán konyha fogásaival), míg a főzőverseny eleve a nevében hordozza, hogy mi vár arra, aki idetéved.

Színpadi programok

Június 9., péntek
18.30 óra: Radics Gigi
20.00 óra: Tátrai Band
Június 10., szombat
9.30 óra: Kovácsovics Fruzsina
10.30 óra: Alma Zenekar
16.00 óra: Vitéz László és Vas Juliska – Fabók Mariann Bábszínháza
Este: Talamba Együttes

Kultúrával kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: kultúrkaland

Akár ez is tetszhet A szerző további művei