Budapesten az eldugott fürdők is izgalmakat rejtenek

Szeretné kiélvezni a fürdőzés lazító élményét és gyógyító hatását, de nincs hangulata a tömeghez? Segítünk megoldást találni!

A fürdőzés roppant kellemes, egyúttal egészséges időtöltés, azonban mivel Budapest a méltán népszerű fürdővárosok közé tartozik, ezért nem könnyű úgy fürdőbe menni, hogy a medencék ne legyenek tele érdeklődő turistákkal. Nincs is ezzel gond, hiszen senkit se szeretnénk megfosztani ettől a kivételes élménytől, néha azonban inkább nyugalomra vágynánk a gőzölgő gyógyvízben.

Erre a dilemmára több megoldás létezik, választhatjuk híres fürdőinket a kora reggeli órákban, a Széchenyi, a Gellért és a Rudas is 6 órakor nyit. Tény, hogy ezeken a különleges helyeken valóban nem mindennapi élmény mártózni.

Az eldugottabb fürdőkbe is érdemes ellátogatni

Ellenben, ha nem szeretünk korán kelni, akkor érdemes felkeresni a kevésbé frekventáltabb fürdőket. Ilyen például a budai Király fürdő, ami a Rudas termálrészlegéhez hasonlóan történelmi török fürdő. Teljesen más hangulatú, de szintén komoly tradíciókkal bír a Lukács. A kivételes létesítmény számos művész kedvenc pihenőhelye volt az évszázadok folyamán.

Szerencsére a pesti oldalon is van választék, nem is akármilyen! A Dandár fürdőt 2014-ben újították fel. A barátságos kis fürdő új szaunával és kültéri medencékkel egészült ki, így már itt is szélesebb a relaxálási lehetőségek köre. Szintén kapott egy alapos ráncfelvarrást a zuglói Paskál, az egykor csupán strandként működő létesítmény „rendes” fürdővé változott, gyógyvizes beltéri medencékkel és egy kis wellnessrészleggel bővítették a portfóliót.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei