A Boban Markovic Orkestar is fellép az Országos táncháztalálkozón

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményét idén április 21. és 23. között Budapesten rendezik meg

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként rendezik meg idén a 36. Országos táncháztalálkozót és kirakodóvásárt április 21. és 23. között Budapesten, ahol a mintegy 2500 közreműködő mellett a Boban Markovic Orkestar is fellép a Papp László Budapest Sportarénában. A rendezvény során a küzdőtéren zajlik majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok is, de az Aréna kisebb-nagyobb termeiben is folyamatos programokkal várják az érdeklődőket.

Péntek este Halljunk szót! címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött bemelegítő nyitótáncházat tartanak, míg szombaton a táncházak és bemutatók sorozatával indul a program, melyben a Minden magyarok tánca során mintegy száz fő áll színpadra a világ legkülönbözőbb részeit képviselve. A szombat esti gála műsorán fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek is. A programot hajnalig tartó éjszakai bál teszi teljessé, amelynek a Fáklya Klub ad otthont. Vasárnap a gyermekekre és a gyermekes családokra fókuszálnak a szervezők. A programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók egészítik ki.

A Boban Markovic Orkestar koncertje a 15. Vidor Fesztiválon a nyíregyházi Kossuth téren Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A táncháztalálkozó egyik nagy vonzerejét a népművészeti kirakodóvásár jelenti, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése, régi és új tárgyak, a funkcionális esztétikum bemutatója. A rendezvény vasárnap esti gálaműsorát a Boban Markovic Orkestar koncertje, valamint a Mindenki tánca című, a táncháztalálkozóra készült nagyszabású produkció adja.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei