Az álomutazó – 105 országban

L. Kelemen Gábor rovata

L. Kelemen Gábor az álomutazó, a világjáró újságíró. A Google-kereső több mint 150 ezer találatot ad ki, ha beütjük a nevét. Mindez a médiaszakmában eltöltött negyvenévi munkájának az eredménye.

Sportújságíróként kezdte a pályafutását, tíz éven át járta a világversenyeket. Minden földrészen megfordult, világsztárokkal készíthetett interjút. Az 1984-es hazai rendezésű műkorcsolyázó Európa-bajnokságnak ő volt a sajtófőnöke, és remek munkája elismeréséül ő kapta abban az esztendőben Az év sajtófőnöke díjat.

Sajtócézárok szolgálatában

A Népsport után a Magyar Hírlap napilap újságírója lett, ekkor kezdett el utazási riportokat írni. Kereste a különlegességeket, mert mindig az egyedi izgatta. Utazásai során ismerte meg Robert Maxwellt, a brit sajtócézárt, minden idők egyik legnagyobb médiaguruját, aki 1989-ben privatizálta a lapot, és L. Kelemen Gábort kérte fel a lapigazgatói pozícióra, aki több mint tíz éven át töltötte be ezt a tisztséget. Maxwell halála után Jürg Marquard lett a tulajdonos, s ő is elismerte a munkáját, és rábízta a Mai Nap című bulvárlap ügyvezetését, majd kinevezte a Magyar Hírlap részvénytársaság vezérigazgatójának. A cég Magyarország legsikeresebb médiavállalata lett több mint 500 beosztottal, és évenkénti sok százmilliós nyereséggel. Következett a Híd Rádió Rt., ahol előbb vezérigazgatóként, majd a Színes Mai Lap főszerkesztőjeként dolgozott, és a vállalathoz tartozott a magyar nyelvű Eurosport televízió, a Bridge FM rádió, az Autó-motor havi s a Zsaru heti magazin is.

105 országban járt

Ötvenévesen befejezte a napilapozást, és tíz éve alapította meg az LKG Média Kft.-t, amely több luxuséletmód-magazint ad ki, mint például a Bor Hírlapot, a unIQue prémiummagazint és a Jet Set golf- és luxuséletmód-magazint.

Fehérgalléros utazó Fotó: L. Kelemen Gábor archívuma

Ezeknek a kiadványoknak köszönhetően járja a világot. Életében már 105 országban járt, 60 éves születésnapján egy régi álmát valósította meg: eljutott a Machu Picchuhoz, ami már régóta ott volt a bakancslistáján…

Nemcsak sok pénzből lehet utazni

Elkezdte írni alomutazo.hu utazási blogját, melynek segítségével a seniorplus.hu is elviheti olvasóit a világ legszebb tájaira. „Nemcsak sok pénzből lehet utazni, a fiatalok és a kispénzűek is megismerhetnek sok idegen tájat. Ehhez adok ötleteket. S a tehetősebb embereket is szeretném kiszolgálni, akiknek van pénzük távolabbi tájakra is utazni, mert nekik is szükségük lehet tanácsokra, ötletekre, ajánlatokra. Mindig jó elolvasni olyan valakinek a véleményét, információt, aki már járt ott, ahova éppen készül az ember. Én is felkeresek internetes honlapokat, blogokat, ha ismeretlen tájra utazom, hadd tájékozódjak előre, hogy minél kevesebb meglepetés érjen” – jelentette ki L. Kelemen Gábor.

Kultúrával kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: kultúrkaland

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei