Az aktív szépkorúak zsebére mehet

Könnyedén elbukhatod a nyugdíjad: a szabály, amit sokan nem ismernek

A dolgozni kívánó és munkába is álló szépkorúak közül sokan nincsenek azzal tisztában, hogy akár a nyugdíjukat is elveszíthetik, ha nem figyelnek oda, milyen szabályok alapján vállalhatnak munkát.

A magasan képzett és szakmával rendelkező nyugdíjasok munkába állására egyre inkább szükség van, hiszen ezzel akár több szakmában is enyhíteni lehet az országos munkaerőhiányt. Ám nem árt, ha az ezen felbuzduló szépkorúak tisztában vannak azzal, milyen lehetőségeik vannak a nyugdíjas munkavállalóknak.

Fotó: Shutterstock
A munkaerőhiányt csökkenthetik a nyugdíjasok aktivizálása Fotó: Shutterstock

 

Nem mindegy, mennyit keresünk

Jelenleg az öregségi nyugdíjban részesülők a versenyszférában korlátozás nélkül folytathatnak keresőtevékenységet, de emellett nyugdíjjárulékot is kell fizetniük. Ugyanakkor a korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban részesülő személy ellátását szüneteltetni kell, ha a keresőtevékenységből származó éves jövedelme az adott év első napján érvényes minimálbér havi összegének tizennyolcszorosát meghaladja. 2017-ben a bruttó minimálbér 127 500 forint, ennek a 18-szorosa összesen 2 295 000 forint. Ez azt jelenti, hogy aki havonta több mint (bruttó) 191 ezer forintot keres, annak le kell mondania mellette a nyugdíjáról. Ráadásul azoknak is szüneteltetik a nyugdíjfolyósítását, aki közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonyban vállal munkát a nyugdíj mellett.

Milyen munkát vállalhatnának a nyugdíjasok?

A nyugdíjasok minden olyan munkát kiválóan el tudnak végezni, amelyhez nem kell testi erő. Ugyanakkor a munkáltatói oldal még ezekre a munkákra is inkább fiatalabb munkaerőt alkalmaznak, mert sokan azt gondolják, hogy a fiatalok sokkal rugalmasabbak, terhelhetőbbek és még olcsóbbak is. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyugdíjas munkavállalók lojálisabbak, türelmesebbek, jobb a monotonitástűrő képességük, precízebbek, sok esetben megbízhatóbbak és általában van szaktudásuk és tapasztalatuk is.

Több kutatás eredménye igazolja, hogy a szenior munkavállalók sok esetben – különösen monoton feladatok esetében – jobban teljesítenek, mint a fiatalabb munkatársaik. Nyugdíjasokat ma leginkább olyan területeken foglalkoztatnak, ahol jellemzően diák munkaerőt alkalmaznak vagy alkalmaztak korábban.

Fotó: Shutterstock
A szenior munkavállalók gyakran jobban teljesítenek, mint a fiatalabbak Fotó: Shutterstock

 

Milyen változtatásokra lenne még szükség?

A dolgozni vágyó nyugdíjasok visszacsábítása a munkaerőpiacra valóban hozzájárulhat a munkaerőhiány enyhítéséhez. Elsősorban a közszférában hatályos nyugdíjas-foglalkoztatási tilalom eltörlésére vagy lényeges enyhítésére lenne szükség. Ennek kapcsán a már említett 2013-ban bevezetett nyugdíj-folyósítási szüneteltetés szabályának hatályon kívül helyezésére is. A nyugdíjast alkalmazni kívánó munkáltatók kedvezményeinek növelése is fontos lenne, jelenleg ugyanis csak a szocho kedvezmény jár az 55 év feletti munkavállalót alkalmazók részére, az is csak 100 ezer forint bruttó bér erejéig.

A nyugdíj mellett munkát végzők közterheinek jelentős enyhítésre is szükség lenne. Jelenleg csak a pénzbeli egészségbiztosítási járulék és a munkaerő-piaci járulék fizetése alól mentesül a nyugdíjas munkavállaló.

Ezek mellett pedig a korhatár betöltése előtti nyugdíj vagy korhatár előtti ellátás melletti munkavégzésre vonatkozó éves összeghatár eltörlése is fontos lenne. De nem ártana a nyugdíj melletti munkával szerzett kereset alapján elérhető nyugdíjnövelés mértékének emelése sem.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei