8. Társasjátékok ünnepe® és társasjátékvásár

450 asztal, 80 játékmester, több mint 1000 kipróbálható társasjáték 3500 négyzetméteren, 9 teremben.

Próbáld ki! Éld át! Vidd haza! Társasjátékozni jó! a mottója az immár 8. alkalommal, a Nebuló XXI. Alapítvány és a Gémklub szervezésében, a Gémklub, a Piatnik főtámogatásával, a Delta Vision és a Regio Játék támogatásával 2019. november 23–24-én a Lurdy Ház Konferenciaközpontjában megrendezésre kerülő Társasjátékok ünnepe® és társasjátékvásár rendezvénynek.

A Társasjátékok ünnepe® és társasjátékvásár a modern családi, felnőtt- és gyerektársasjátékok országos fesztiválja. Az eseményen sok játékkiadó és -forgalmazó, társasjátékos szervezet, egyesület, klub, társasjátékos szórakozóhely képviselteti magát.

Ezen a hétvégén közel 450 asztalon, 9 teremben lesz lehetősége a résztvevőknek kipróbálni több mint 1000 kiváló hazai és külföldi logikai, stratégiai, parti, családi és gyerektársasjátékokat. A rendezvényen társasjátékos egyesületek és kiadók szakavatott játékmesterei segítenek eligazodni a számtalan társasjáték között, illetve segítenek megtalálni mindenki számára a neki való társasjátékot. A társasjáték-bemutatókon, játékszabály-magyarázatokon találkozhatnak a látogatók társasjáték-újdonságokkal, díjazott társasjátékokkal. A fejlesztői teremben kipróbálhatók még nem kiadott, fejlesztés alatt álló társasjátékok, így bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a társasjáték-alkotás kulisszatitkaiba.

Társasjátékozni jó! Manapság egyre többen kapcsolódnak be ebbe a generációkat összehozó, tartalmas szabadidős tevékenységbe. Sokaknál a baráti, családi összejövetelek  kihagyhatatlan kellékei a modern és a klasszikus társasjátékok, akár otthon, akár az utazások során. Ezt az élményt bárki megtapasztalhatja az idei Társasjátékok ünnepe® rendezvényen. Dinamikusan nő a gémer társasjátékos közösség létszáma is, a rendezvényen a társasjátékos gémerek is megtalálhatják a játékélmény forrását, mert a magyar nyelvű stratégiai és a történetvezérelt társasjátékok mellett elhozzuk  számukra a világ társasjáték-újdonságait a Mini Essen terembe. A versenyzés is sokak számára a társasjátékos élmények forrása lesz, akár a társasjátékos olimpiára kvalifikálták magukat (itt kapnak helyet a döntők közvetítéssel) az év során, akár különféle helyi versenyeken, vetélkedőkön indulnak. Találkozni lehet a rendezvényen közismert társasjátékos vloggerekkel, bloggerekkel.

A szervezők célja, hogy mindenki megtalálja a Társasjátékok ünnepe® rendezvényen az első vagy legújabb kedvenc modern társasjátékát. Segítünk abban, hogy a társasjátékos élményen túl magát a kiszemelt társasjátékot is haza is tudja vinni magával minden látogató. A társasjátékvásáron több boltban kaphatók társasjátékok óriási kedvezménnyel, de a szerencsések meg is nyerhetik versenyeken vagy éppen tombolán. És ne feledjük, hogy már csak egy hónap van karácsonyig.

A Társasjátékok ünnepe® és társasjátékvásár a családok számára kiváló alkalmat teremt a karácsonyi ráhangolódásra, felkészülésre. Az igazi társasjátékosoknak, a gémereknek az év várva várt társasjátékos találkozója.

Várjuk a Társasjátékok ünnepe® és társasjátékvásár rendezvényen a Lurdy Házban 2019. november 23–24-én az alkalmi és a rendszeres társasjátékosokat, a társasjátékos gémereket. Mindazokat, akik még csak most ismerkednek vagy újraismerkednek a társasjátékozással. Családokat, baráti társaságokat, egyedülállókat, iskolai csoportokat, társasjáték-fejlesztőket, illetve azokat, akik csak egy tartalmas hétvégi programot szeretnének vagy akár csak kedvezményesen akarják megvásárolni a karácsonyi ajándékot.

https://www.youtube.com/channel/UCGdJmyu0jdxXDuWunvpGHUQ

A rendezvény főszervezője: Nebuló XXI. Alapítvány. Főtámogatók: Piatnik és Gémklub. Támogatók: Regio Játék és Delta Vision. Részt vevő egyesületek: Társas Központ Egyesület, MATE Magyar Társasjátékos Egyesület, Mensa HungarIQa, homoludens.hu Egyesület.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei