Mutatjuk a kutyát, akit a legcsúnyábbnak választottak

Egy hároméves, több mint 56 kilós nápolyi masztiffot választották meg a világ legcsúnyább kutyájává a kaliforniai Petalumában évente megrendezett versenyen.

A Martha névre hallgató kutya 13 társát győzte le az idei versenyben és a győztesnek járó trófea mellett elvitte az 1500 dolláros fődíjat. Az észak-kaliforniai városban immár 29 éve rendezik meg A világ legcsúnyább kutyája versenyt, ám korábban általában az idős, kisebb és meztelen kutyák vitték el a pálmát. Idén azonban a zsűri tagjai a fiatal, hatalmas, csúnya, lusta és sokat szellentő Marthára szavaztak, amely kezdettől fogva a közönség kedvence volt.

Betegség törte ketté karrierjét

Gazdája, Shirley Zindler elmondta, hogy a kutya korábban mentőkutyaként dolgozott és gondatlanság miatt majdnem megvakult. Számos műtét után ma már ismét lát.

A verseny második helyezettje a verseny legidősebb kutyája, egy 16 éves brüsszeli griffon-mopsz keverék lett, ő elvesztette látását és hallását, ám szaglása páratlan.

A zsűri döntését első benyomásaira, az állatok szokatlan jellemzőire, személyiségére és a közönség reakciójára alapozta.

Fotó: MTI/EPA/Monica M. Davey

Akár ez is tetszhet A szerző további művei