Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
- Ez az esemény elmúlt.
András-napi disznótoros hétvége
2019.-11.-29. - 2019.-12.-01.
A Lópofa csárda 1989 májusában nyitotta meg kapuit. A csárda egy múlt századi paraszti gazdaság lakó- és gazdasági épületeiből került kialakításra. A körülötte elterülő nagy, parkosított terület lehetővé tette a nyugodt, kellemes, tanyasi hangulat fennmaradását mind a mai napig. Teraszai, belső terei, télen a nyitott fatüzelésű kandalló hangulatos pattogó tüze, nyáron a park fáin éneklő madarak hangja mind hozzájárulnak a kellemes, pihentető kikapcsolódáshoz.
Péntek este: bemelegítő vacsora 18 órától: lestyános húsgombócleves, magyaros raguval töltött rántott sertésszelet, burgonyapüré.
Szombat: 8 órától disznószúrás, reggeli pálinkázás, forralt bor, kávé, tea kínálása, kemencében sült pogácsa; 9 órától reggeli: hagymás sült vér, sült sertésmáj, sült hús, savanyúság; a disznó feldolgozása a lelkes vendégek részvételével; estebéd: 17 órától orjaleves, töltött káposzta, sült hurka és kolbász, savanyúság, hagymás tört burgonya, kemencében sült házi kenyér; desszert: kemencében sült túrós lepény; „elhúzzuk a nótáját”: zene, tánc és mulatozás a Lópofa csárdában.
Vasárnap: „könnyített reggeli”: kontinentális reggeli, tepertő, abált szalonna a Lópofa csárdában.