Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Advent a Gasztrosétányon

2018.-12.-02.

Közeleg az év egyik legszebb, szent időszaka! Etyeken is hangolódnak már az emberek, ezért a karácsonyvárás jegyében december 2-án, vasárnap 10 órától nyitott pincékkel várja vendégeit az etyeki Gasztrosétány. Adventi kézműves vásárral, ünnepi ételekkel készülnek a helyiek, lesz ropogós pulykacomb, forró és tüzes italok és bejglikóstoló is.

A Gasztrosétányon is minden pincészet és kézműves vállalkozás az ünnepre hangolódnak. Szeretnék a vendégeiket is megajándékozni ezzel a meghitt hangulattal, ezért mindnyájan karácsonyi ízekkel, programokkal készülnek. Természetesen az ó- és újborra szomjazóknak vagy sonkára és sajtra éhezőknek sem kell visszafordulniuk, de ezúttal a ropogós pulykacombé, a forró italoké, a zserbóé és a bejglié lesz a főszerep. A Desszert Pince most ünnepli 1 éves születésnapját, így ők külön ajándékkal is kedveskednek az oda betérőknek. Lesz karácsonyi kézműves vásár is, de saját magunk is festhetünk pólót ajándékba szeretteinknek. A gyermekes családok ne hagyják ki az állatsimogatót vagy a matiné-filmvetítést és igazi szívmelengető hangulatot ígér a Debreczeni Pince által szervezett közös adventi éneklés a tábortűznél.

Az Advent a Gasztrosétányon pincéinek programja és kínálata:

  1. Aubergine Pince:
  • Téli minestrone csicseriborsóval és barna sörös pulled chicken-szendvics
  • Göngyölt hasaaljaszalonna kolbászhússal töltve a kemencéből
  • Omlós téli almás pite
  1. Desszert Pince:
  • 1 éves a Desszert Pince – minden vendéget megajándékozunk!
  • Adventi sütemények
  • Bejglikóstoló és vásár
  1. Gradowski Birtok
  2. Milán Pince – Zalán Faház
  • Ünnepi kacsaleves házi tésztával és malacsültszeletek tört burgonyával
  • Sült kacsacomb almamártással, párolt burgonyával
  • Ünnepi zserbó
  1. Erdélyi Ízek Udvara
  • Savanyú káposztás csorba és sült diós hús puliszkával
  • Égetett és Tarpa pálinkák, Csíki Csempész keserű és sörpárlat
  • Sobol Pincészet borai
  1. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek: forralt bor és borleves, sonkatál és töltött káposzta,

ropogós spékelt pulykacomb és vajas burgonyapüré

  1. Halmi Pince
  • Ünnepváró: fűszeres forralt rozé feketeszederrel bolondítva
  • Hársfavirágtea a gyermekek ízvilága szerint
  • Ünnepi szörpök, ízes pálinkák, különleges forraltbor-csomag
  1. Château Újhegy
  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor
  1. Kácsor „Kíra” Pince
    • Ó- és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
    • Házi sütemények, libatepertőkrémes kenyér
    • Forró teák, kávé, cappuccino
    • Alma-, körte- és dióvásár
  2. Rezeda Terasz
  • Halkrémleves vajon pirított zsemlekockával
  • Adventi töltött káposzta és lazacburger vagy -tortilla
  • Tiramisu
  1. EtyekVin Pince
  • Karácsonyi asztaldíszkészítés
  • Grillételek
  1. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)
  1. Debreczeni Pince: Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)
  • 16 óra: közös adventi éneklés a tábortűznél
  • Babgulyás, töltött káposzta, sült kolbász
  • Sparhelten pirított grillázsdió, karácsonyi mézes-almás-diós palacsinta
  • Pillecukor-pirítás gyerekeknek
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Szegfűszeges-narancsos forralt bor, alkoholmentes almapuncs
  1. Dvorák Vendégudvar
  • Lencsegulyás és töltött káposzta
  • Disznótoros párolt káposztával, sült oldalas és sült csülök
  • Állatsimogató pónival, csacsival, szárnyasokkal, sőt lámával
  1. Etyeki Sajtútállomás
  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette
  1. Rókusfalvy Birtok
  • Adventi matiné-filmvetítés a borteraszon 11 és 15 órától
  • Fess magad ajándékpólót szeretteidnek!
  • Újborkóstoló, forralt bor és tea, bombardino
  • Székelykáposzta mangalicahússal
  • Fehér csokis cookie narancslekvárral
  • Karácsonyi kézműves vásár a borteraszon
  1. Buzál-Mórocza Pince:
  • Sváb konyhai hagyományok: ínycsiklandó sült húsok
  • Kettőt fizet, hármat vihet a Buzál-Mórocza Pincészet 2016. évi boraiból

Részletek

Dátum:
2018.-12.-02.

Helyszín

Etyek, Gasztrosétány
Telefon:
(20) 373-2760
Honlap:
https://etyekipiknik.hu
Call Now Button