Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Budapest Varieté

február 7. - február 16.

A varieté rövid jeleneteket, villámtréfákat, sanzonokat, táncszámokat, artistamutatványokat egy műsor keretében előadó színház. A francia szó jelentése: változatosság. Párizsban az 1850-es években nyílt meg az első varieté, amely óriási sikereket ért el. A múlt század elejének legnevesebb budapesti varieté színházai az Arizona és a Moulin Rouge voltak. A Budapest Varieté a klasszikus varieté hagyományait kívánja folytatni: világszínvonalú műsorszámok, látványosság, lenyűgöző jelmezek és gyönyörű nők.

A Budapest Varieté megálmodói: Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina, akiknek a Budapest Varieté 2020-as Káprázat és humor című előadására a világ legkiválóbb művészeit sikerült meghívniuk. Hazai és nemzetközi díjnyertes artistaművészek, akik a varieté- és cirkuszvilág legnívósabb helyein léptek fel. Egy igazi szórakozás klasszikus módon, a mai időknek megfelelően látványos és káprázatos kosztümökben.

Világhírű előadók Budapesten a Duna Palota színpadán 2020 februárjában 7 estén át. Felelevenítve a varieté hagyományait, az est egy fantasztikus vacsorával indul, majd kezdetét veszi a lélegzetelállító előadás: akrobatikus számok, ének, tánc, pantomim, bűvészet és zsonglőrszámok követik egymást. A műsort megálmodták és rendezik: Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina.

A 2020. évi előadás fellépő művészei:

Kőhalmi Ferenc, bűvész és műsorvezető, az est házigazdája.

Steve Eleky, komikus, a Monte Carló-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertese.

Michael Halvarson svéd bűvész, komikus és showman, a Cirque du Soleil sztárja.

Fever Dance Group (Molnár Andrea, Cseh-Szakál Tibor, Markovics Emese, Angyal András, Czina Boglárka, Lehoczky György), a Szombat esti láz című televíziós show-műsor táncművészei.

Veres Henrik, labdazsonglőr, a Cirque du Soleil zsonglőre.

Trió Bokafi ugródeszka-akrobaták, a franciaországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjnyertesei és a magyarországi Porond Csillag-díjjal kitüntetett artistaművészek.

Duo Juderto, azaz Bistei Judit és Kökény Róbert légtornászok, a levegő hercege és hercegnője.

Bakk Diana rúdakrobata, a spanyolországi Nemzetközi Cirkuszfesztivál különdíjasa.

Thu Hien, vietnami drótkötél-egyensúlyozó, többszörös cirkuszfesztivál-díjnyertes.

Czigány Judit, a Budapest Varieté énekes dívája.

Szebasztián és Krisztina, a villámgyors átöltözés mesterei.

A klasszikus budapesti varieté világa újraéled! Legyen Ön is részese a csillogásnak!

Részletek

Kezdés:
február 7.
Vége:
február 16.
Honlap:
http://www.budapestvariete.hu

Helyszín

Budapest, Duna Palota
Duna Palota
Telefon:
(1) 235-5500