Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Inno d’Or – Az év innovációja 2021 címet nyert el csomagolás-főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon. A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül, ennek köszönhetően a fogyasztók sokkal takarékosabban tudják felhasználni azt.

31 olyan pályázatot díjazott a nagy létszámú szakmai zsűri a Trade magazin által meghirdetett Inno d’or – Az év innovációja 2021 versenyen, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlottak és saját kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírtak. Csomagolás-főkategóriában a Tamási-Hús Kft. gyorspácolt, bükkfával füstölt, kockázott császárszalonnáját: a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacont ítélték a legjobbnak, a formátum ugyanis hazánkban egyedülálló és rendkívül fogyasztóbarát is.

Új technológia, nagyobb precizitás

A cég tájékoztatása szerint tavaly egy olyan nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre, amelynek része volt egy automata csomagológép beszerzése is. A csarnokméretű gépsort több nyugat-európai országban is előszeretettel használják, de Magyarországon egyedülállónak számít. „Az 5 méter széles és majdnem 50 méter hosszú kockázó- és csomagológép legnagyobb előnye, hogy a dolgozóknak a munkafolyamat egyik pontján sem kell hozzáérniük a termékhez, így az élelmiszer-biztonsági feltételeknek hatványozottan is megfelel, egyúttal gyorsabb és precízebb csomagolást tesz lehetővé. A gép rendkívül nagy kapacitású, és cégünkön kívül jelenleg senki sem használ ehhez hasonlót Magyarországon ebben az iparágban” – nyilatkozott Kovács Péter, a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

„A négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon felhasználása azért takarékosabb az átlagos védőgázas kiszerelésű termékekhez képest, mert a frissességet biztosító gázkeveréket négy kisebb csomagolási egységben helyeztük el. Ezáltal rekeszenként felbontva csupán egyadagnyi terméket érint a felbontást követő oxidáció. A Gierlinger Premium baconkockából elég éppen annyit felbontani, amennyire adott helyzetben szükség van. Az állandó frissesség mellett a vásárlók egy ízfokozótól és mesterséges aromától mentes kiváló terméket élvezhetnek – magyarázta el Kovács Péter.

A tavalyi beruházást követően a vállalat 2021-ben a már meglévő sikeres termékek változatosabb piaci pozicionálása mellett egy új termék innovációján is dolgozik. A Crispy bacon az elmúlt évek slágerterméke volt a cégnél, az eddig jellemzően szendvicsgyártóknak és gyorsétteremláncoknak értékesített kényelmi terméket viszont még idén kiskereskedelmi forgalomba szeretnék hozni, amit európai szinten is ritkaságnak számít. Az előresütött baconszeletek a csomagolásból kibontva a friss, sült szalonna élményét nyújtják salátákhoz, hamburgerekhez, tojás- és húsételekhez.

Az Inno d’Or – Az év innovációja 2021 versenyről

A megmérettetésen minden évben azokat az innovációkat keresik, amelyek meghatározható fogyasztói igényre nyújtanak megoldást, valamely nevesíthető trendbe illenek vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredményei. A pályázatokban bemutatott újdonságok értékelését öt szempont (innováció, trend, piaci előny, időszakos eredmény, piaci esély) alapján végezte a szakmai zsűri, majd pedig azoknál a termékeknél, ahol ez lehetséges volt, érzékszervi bírálatra is sor került. A pályázatok élelmiszer-, ital-, vegyiáru-, szolgáltatás-, technológia-, csomagolás-főkategóriákban érkeztek.

Forrás: premium-bacon.hu.