Csokis keksz liszt nélkül, glutén-, tej- és cukormentesen

Roppant könnyű, roppanós csokiskeksz-recept liszt nélkül, glutén-, tej- és cukormentesen, ráadásul még alacsony szénhidráttartalmú is.

Hozzávalók:

  • 120 gramm cukornak megfelelő porállagú édesítőszer
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • kb. 50 gramm glutén-, tej- és cukormentes étcsoki apróra vágva

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! Egy tálban keverjük össze a porállagú édesítőszert a sóval és a kakaóporral! Keverjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és ha szép, sima a tésztánk, legvégül adjuk hozzá az apróra vágott étcsokit is!

Tegyünk a sütőpapírra kb. egy evőkanálnyi lapos gombócokat a tésztából! Mielőtt sütnénk, hagyjuk pihenni fél órát! Most melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és ha letelt a fél óra, toljuk a sütőbe és süssük kb. 10–12 percig! A sütőpapíron hagyjuk hűlni legalább 10 percig!

Call Now Button