Zalában új szintre emelték a luxust

Sokszor halljuk, mégsem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy mi is az a resort. Nyaralóhely? Szálloda? Otthon? Tulajdonképpen lehet mindhárom együtt, és még ennél is több: egy teljesen új élmény, amit már Magyarországon is megtapasztalhatunk Közép-Európa első luxusresortjában, a Zala Springsben.

Resort – az igazi életérzés!

Hatalmas zöld terület, dimbes-dombos környezet, a természet közvetlen közelsége, tér, szabadság, csend, nyugalom, még is kiemelkedő szolgáltatások, magas színvonalú üzemeltetés, exkluzív lakóépületek, tágas terek, különleges élmények. Nagyjából ezek a kulcsszavak jellemeznek egy resortot.

Nagy különbség egy lakóparkkal szemben, hogy itt a kikapcsolódásról, a feltöltődésről, az élményről szól minden. Távol a városok nyüzsgő zajától, mégis igazán inspiráló környezetben. Legyen szó akár csak néhány napos tartózkodásról vagy életvitelszerű ottlétről, resortban lenni, resortban élni egy teljesen új élmény.

Egy-egy ilyen kerítéssel körbe vett, őrzött terület és lakóegységei szakítanak a hagyományos hétvégi házra alapuló képpel. Itt a szabadidő és a hétvégi kikapcsolódás tényleg a pihenésről és a feltöltődésről szól, nem kell foglalkozni a kertrendezési munkával, karbantartással, főzéssel és egyebekkel. Életvitel tekintetében messze távol áll egy lakópark vagy egy üdülő time sharing élményétől.

A resorthoz tartozás mint státusz és életforma Amerikából indult el. Az élményt fokozza a számtalan lehetőség. Nemcsak programok, hanem kapcsolatok tekintetében is. Egy ilyen különleges környezetben fontos és érdekes embereket ismerhetünk meg, akikkel komoly üzleti kapcsolatok is kialakulhatnak.

Zalában épül Közép-Európa első luxusresortja

250 millió eurós (kb. 77 milliárd forintos) beruházás keretein belül a Balaton régióban épül Közép-Európa első luxusresortja, a Zala Springs. A 160 hektáros területén megvalósuló fejlesztés részeként ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellnessközpontot, éttermeket és más prémiumszolgáltatásokat terveznek. A területen már most várja a látogatókat a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház, és három társasház.

„Minden egyes lakóépületnek más a tervezője: egyéni ízlésvilágot és filozófiát követ, szemben azokkal a projektekkel, melyek nagy mennyiségben tucattermékeket, élményeket kínálnak. Így a különböző ízlésű és preferenciájú emberek is megtalálják maguknak azt az opciót, ami kielégíti az igényeiket. Ettől lesz a Zala Springs egy exkluzív hely” – árulta el Sütő András, a master plan megálmodója.

Fürdőház, luxusvilla és új tóparti lakóingatlan

A néhány éve indult projekt különlegessége, hogy teljesen az igényeknek és a keresletnek megfelelően alakul. Eddig három lakóépület készült el és 2019-ben több újdonság is várható. Az idei év első számú projektje egy új tóparti lakóingatlan, melynek tervezése prof. Bachmann Bálint nevéhez kötődik. A munkálatok már elkezdődtek. Folytatva a korábbi koncepciót, itt is nagy üvegfelületekre, nyitott terekre számíthatunk és számos új környezettudatos megoldással egészül ki.

Szintén a tulajdonosok és a leendő befektetők igényeit figyelembe véve készül majd a resort fürdőháza, melyet a Pro Architectura- és Nívó-díjas Nagy Csaba és Pólus Károly tervez.

Tovább fokozza a neves tervezők listáját és a 2019-ben induló Zala Springs-fejlesztések sorában Demeter Nóra, aki a resort első luxusvillájának tervezője.

A Zala Springs egész évben nyitva áll, bárki felfedezheti magának a resortot. Érdemes a világ 10 legszebb modern klubházának választott épületében elhelyezkedő híres bisztróval kezdeni, ahol Sztana Ferenc séf készít fenséges fogásokat.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei