VR-szemüveg segítségével kalandozhatunk az őskorban Pécsett

A virtuális valóság (VR) technikájával mutatja be a Kárpát-medence és a Mecsek több millió évvel ezelőtti tájait és jellegzetes ősállatait a pécsi állatkert.

A tájékoztatás szerint a VR-szemüveg segítségével „az országban egyedülálló módon” az állatkert zoopedagógiai foglalkozásain részt vevő diákok több millió évvel ezelőtti, rég elmúlt földtörténeti korszakokba utazhatnak vissza.

Az alkalmazás 11 olyan földtörténeti korba kalauzolja el a felhasználóit, amelyek Pécs és a Mecsek ősi környezetét, valamint a Kárpát-medence évmilliókkal ezelőtti tájait modellezik és mutatják be – írták.

A közlemény az eszköz óriási előnyének nevezte, hogy a megteremtett virtuális valósághoz tartozik egy háttértudásbázis is, amelyet a pécsi állatkert zoopedagógusai biztosítanak, akik megszabhatják, hogy melyik kort hogyan, milyen szempontok alapján mutassák be az adott korcsoportok diákjainak.

Az alkalmazást a suIT Solutions nevű cég munkatársai fejlesztették az állatkert szakembereinek közreműködésével. A 15 millió forintból beszerzett VR-szemüveggel és a hozzá tartozó alkalmazással a fiatalok a jövőre induló foglalkozásokon ismerkedhetnek meg – derült ki a kommünikéből.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei