Világsztárokkal ünnepli születésnapját a magyar jégkorong

Az idén 90 éves Magyar Jégkorong Szövetség a Budapest Sportarénában is megünnepli születésnapját szeptember 30-án. Vendégül látják a lengyel férfi és női felnőtt válogatottat, de itt lesz Finnország öregfiúk csapata is világsztárokkal.

A 90 éves jubileum jegyében már tavasszal meghívták Svédország, Finnország és Szlovénia legjobbjait. A rendezvénysorozat folytatódik, ezúttal az Aréna lesz az esemény helyszíne.

Szeptember 30-a több lesz egy egyszerű meccsnél: délben a magyar és lengyel női válogatott méri össze erejét, majd az öregfiúk következnek Finnország ellen, végül este a két ország férfi felnőtt válogatottja csap össze.

Az idén 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség

Az MJSZ egész napos kulturális programokkal, food-truckokkal, jégkorongos fotókiállítással, floorballpályával, Gyere hokizni sátorral várja az érdeklődőket, ahol mindenki ízelítőt kaphat a sportág szépségeiből. Különböző cirkuszi és táncos produkciók mellett lesz gyermekjátszóház is. Az elmúlt 90 évvel kapcsolatban több múltidéző programot és előadást is meg lehet majd tekinteni. Olyan egész napos programsorozattal készül a Magyar Jégkorong Szövetség, ahol életkortól és jégkorongos kötődéstől függetlenül mindenki jól tudja magát érezni és izgalmas, tartalmas napot tud eltölteni.

A délben kezdődő Magyarország–Lengyelország női mérkőzést ingyen lehet megtekinteni. Az esti Magyarország–Lengyelország felnőtt férfi meccsre és a Magyarország–Finnország öregfiúk mérkőzésre pedig kombinált jegy vásárolható többféle kedvezménnyel.

Az öregfiúk mérkőzésen a sapporói magyar válogatott találkozik majd a főként 1995-ös világbajnokokból álló finn csapattal.

A játéknap pontos menetrendje:

8.00–9:45 óra: Gyerekhokitorna

12.00 óra: Magyarország–Lengyelország (felnőtt női)

16.00 óra: Magyarország–Finnország (öregfiúk)

19.00 óra: Magyarország–Lengyelország (felnőtt férfi)

Szabadidővel kapcsolatos cikkeinket ezen a linken találja: szabadidő

Akár ez is tetszhet A szerző további művei