Vigyáz az egészségünkre a Kométa

A Kométa élelmiszeripari gyártócég a kék címkével jelölt termékei sótartalmát 25%-kal csökkentette úgy, hogy azok ízélménye változatlan maradt.

„Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak, ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett. Hiszen mi csak olyan termékeket készítünk, amit a saját családunknak is szívesen kínálunk” – mondta Giacomo Pedranzini a cég ügyvezető igazgatója.

A szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás egyik fő rizikófaktora a túlzott sóbevitel.  A felmérések szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot. A férfiak átlagosan 15,9 gramm, a nők mintegy 11,2 gramm sót fogyasztanak naponta, ami többszöröse az ajánlottnak.

A Kométa folyamatosan fejleszti termékeit, és fejlesztésének irányát minden esetben az egészséges táplálkozás elvei jelölik ki. Termékei hozzáadott- gluténmentesek, szójamentesek, laktózmentesek, tejfehérje mentesek, kiemelt termékei pedig glutamátmentesek is.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei