Vígszínház: több mint 400 ezer néző

A három állandó játszóhelyén több mint 400 ezer néző látta a Vígszínház 694 előadását a 2016–2017-es évadban – mondta Eszenyi Enikő igazgató. Hozzáfűzte: a színház repertoárjában 18 magyar szerző által írt darab szerepelt, ezeket az előadásokat összesen több mint 195 ezren látták. Az évad legnézettebb előadása A Pál utcai fiúk volt, amelyet 86 előadáson több mint 95 ezer néző látott a Vígszínházban.
A színház 121. évadában a legtöbbet játszó színész 238 előadással Fesztbaum Béla volt, őt 198 előadással Csapó Attila és 190 fellépéssel Király Dániel követte.
Az évad legkiemelkedőbb művészeti teljesítményét díjazó Ruttkai Éva-emlékgyűrűt Wunderlich József kapja. A színház műszaki és adminisztratív munkatársait elismerő Várkonyi Zoltán-emlékdíjat Sütő Judit veheti át a társulat évadzáró ülésén.
A 122. évad bemutatói között lesz a Hamlet, a Háború és béke, Dragomán György Máglya című regényének színházi változata, Ibsen Vadkacsája és Shakespeare Lóvátett lovagok című komédiája, valamint Dosztojevszkij Félkegyelműje is – sorolta Eszenyi Enikő, aki bemutatta a társulat új tagjait, Csiby Gergelyt, Ember Márkot, Medveczky Balázst, Tóth Andrást és ifj. Vidnyánszky Attilát. A Vígszínház 500 millió forintot fordíthat felújításra a következő időszakban – fűzte hozzá a sajtótájékoztatón, felidézve, hogy idén magasabb működési támogatást ítélt meg az intézmény számára a fővárosi önkormányzat.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei