VI. PirosLábos Fesztivál

Szigetmonostor, 2019. október 5., szombat

A PirosLábos Fesztivál immár hatodik éve az, aminek kitalálták. Egy családias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Szigetmonostor macskaköves főutcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet.

A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz.

Tíz órától este tíz óráig várják a vendégeket a kézműves vásárra, ahol egyedi portékákra lelhetnek. A vendéglátók bővített étel- és italválasztékkal várják a vendégeket. A nyitott porták is szaporodnak. Egyre több udvar nyílik meg különleges koncertekkel, előadásokkal.

A nagyszínpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ellátogat a fesztiválra Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke és a baptista rezesbanda hangja. Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. Képzőművészeti kiállítást az erre az alkalomra felkért alkotók munkáiból állítja össze Várbíró Kinga „A mi harmóniánk” címmel. Az egész napos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthatunk.

A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges. Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re a Szentendrei-szigeten. GPS-koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára. A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton. A parkoláshoz kérik, vegyék igénybe a kijelölt parkolókat.

www.piroslabosfesztival.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei