Versace is beszáll a bécsi operabálba

Donatella Versace tervezte a bécsi operabál első bálozóinak tiaráját.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az olasz divatikon elmegy-e a február 28-i bálra. „Természetesen meghívtuk őt” – mondta Maria Großbauer, az operabál szervezője a tiarák bemutatásakor.

Großbauer ismét egy operát javasolt a tiara témájául: ezúttal a valami drámai téma és Richard Wagner A Rajna kincse című operája inspirálta a tervezőt. „Nagyon izgatott vagyok, hogy Donatella Versace A Nibelung gyűrűje egy motívuma alapján ilyen drámaian teljesítette a kívánságomat: a Rajna kincse és a Rajna hullámai jelennek meg olasz pompában” – fogalmazott.

A tiara az opera egy kulcsjelenetét ábrázolja, amikor a nap sugarai behatolnak a Rajna mélyére, hogy felfedjék az arany titkát, melyet a Rajna három sellője őriz. Ez az jelenet tükröződik Versace kreációjában. A koronák fényét 380 Swarowski-kristály adja.

„Minden lelkesít, ami új, innovatív és a jövőbe mutató. Véleményem szerint a Swarovski-kristályok feltalálása a divatvilág és a ruhák díszítésének egyik forradalma volt” – fejtette ki Versace közleményében. A tiara eredeti prototípusát ismét el fogják árverezni jótékony célból.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei