Vb: Puyol népszerűsíti a dohányzásmentes életet

Carles Puyollal készült kisfilmmel népszerűsíti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a dohányzásmentes életet az oroszországi világbajnokságon.

A stadionokban a mérkőzések előtt levetítik a félperces videót, melyben a spanyolok világ- és Európa-bajnoka arról beszél, hogy sok szám határozta meg a játékos-pályafutását – 693 (lejátszott mérkőzések), 10 (csapattársak száma), 5000 (lefutott kilométer), 2 (klub-vb-n aratott siker), 5 (mezszám), 2 (Barcelona színei), 1 (vb-győzelem) –, de egy, amely az életét: ekkor 0-ás mezben látható, ami az elszívott cigaretták számára utal. Majd azzal fordul a szurkolókhoz: „Maradj egészséges, ne dohányozz!”

A FIFA régóta elkötelezett a dohányzás visszaszorítását illetően, 1986 óta nem enged be az eseményeire dohányipari reklámokat, 2002-től pedig dohányfüstmentes világbajnokságokat rendez.
A nemzetközi szövetség az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásait követve igyekszik védeni megaeseményein a nemdohányzók jogát a tiszta levegőhöz. Oroszországban a helyi szervezőbizottsággal együtt arról tájékoztatják a szurkolókat, hogy ha átlépik az első beengedő kaput, a dohányzás onnantól tilos. A tiltás vonatkozik a belső és külső helyszínekre egyaránt, és nincsenek dohányzásra kijelölt helyek a stadionokban. A FIFA célja, hogy a nézőknek biztonságos és egészséges környezetet biztosítson.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei