Vb: Maradona mutogatott, majd rosszul lett

Sajátosan viselkedett, majd rosszul lett Diego Maradona a szentpétervári stadionban, ahol az argentin válogatott kedden 2:1-re legyőzte Nigériát, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a labdarúgó-világbajnokságon.

A botrányairól és szókimondásáról is elhíresült sztár a díszpáholyban hol sírva fohászkodott, hol aludni látszott, a győzelem után pedig dülöngélve a középső ujjait mutogatta a közönségnek. Egy internetre felkerült videofelvétel szerint csak segítséggel tudta elhagyni a tribünt, majd egy közeli helyiségben orvosi ellátásban részesült – a La Nacion napilap szerint alacsony vérnyomása miatt.

Az ESPN sportcsatorna argentin honlapja szerint az 57 éves Maradonát kórházba szállították, de más sajtóorgánumok cáfolták ezt. „Szeretném mindenkinek elmondani, hogy jól vagyok, nem voltam és nem is vagyok kórházban” – jelentette be Maradona az Instagramon. Hozzátette: a keddi mérkőzés félidejében „fájt a nyaka”, amelyet a szünetben megmutatott egy orvosnak.

„Azt javasolta, hogy menjek haza, de én mindenképpen maradni akartam” – utalt arra, hogy az izgalmas találkozón végig nyílt volt a továbbjutás. Hozzátette: „Hogyan lettem volna képes elmenni?”. A bejegyzését a rá jellemző stílusban zárta: „Mindenkit csókolok, bocsánat, hogy ijedelmet okoztam, köszönöm a támogatást, Diego még marad egy ideig”.

A korábban évekig kokainfüggőséggel küszködő világbajnok egy hete lesújtó véleményt fogalmazott meg a válogatottról, amely szerinte a csoportmérkőzések után búcsúzik a vb-től. Előzőleg azzal is botrányt keltett, hogy a díszpáholyban szivarozott, ezért később elnézést kért, mondván, nem tudta, hogy nem szabad dohányozni a stadionokban.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei