Vb: Infantino úgy érzi magát Oroszországban, mint egy gyermek a játékboltban

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke az oroszországi világbajnokságról elmondta, hogy úgy érzi magát, mint egy gyermek a játékboltban.

A szervezet első embere a sportág néhány korábbi klasszisának társaságában a Kremlben találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, majd többes számban fogalmazva kiemelte: mindannyian beleszerettek Oroszországba, ahol egy olyan helyet sikerült felfedezniük, amelyet eddig „nem ismertek”. Kiemelte: Moszkvát „hihetetlenül szépnek” találták, és bár egyesek kifejezték a vb-rendezővel szembeni aggályaikat, azok nemhogy megvalósultak volna, hanem éppen az ellenkezőjét tapasztalták.
Infantino példaként hozta a Vörös téren mosolygó rendőröket, ami hozzá hasonlóan Lothar Matthäust, Marco van Bastent és Diego Forlánt is meglepte. „Oroszország valódi labdarúgóországgá vált, a sportág pedig minden orosz állampolgárt megfertőzött” – mondta Infantino.
Putyin hangsúlyozta: a vb-rendezésnek köszönhetően az ország az oroszokkal szembeni sok sztereotípiától megszabadul. „Az emberek azt látják, hogy ez egy vendégszerető ország, amely barátságos a látogatókkal” – mondta az orosz elnök. Hozzátette: biztos abban, hogy a külföldi látogatók túlnyomó többsége szép emlékekkel távozik, és közülük sokan a jövőben ismét visszatérnek Oroszországba.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei