Vb: A torna aranyköpései és bölcsességei

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság összegyűjtött aranyköpései és bölcsességei.

„A sportiskola klassz dolog. Végül is sportolni jöttünk ide.” (A német Toni Kroos kommentárja azután, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány szerint a csapathotel egy sportiskolára emlékeztet.)

„Az első gól természetesen az én lelkemen szárad. Utána viszont kell annyira tökösnek lenni, hogy valaki így játsszon a második félidőben.” (Kroos a svédeknek lőtt győztes gólja után.)

Gary Lineker

„A labdarúgás egyszerű játék. Huszonkét ember szalad a labda után 82 percen át, és egy németet leküldenek a pályáról. Így aztán 21 ember rohan a labda után 13 percen át, és a végén megint az átkozott németek nyernek.” (Gary Lineker a svédek elleni meccs után így módosította saját híres futballdefinícióját, mely szerint a németek mindig nyernek.)

„A labdarúgás egyszerű játék. Huszonkét ember szalad a labda után 90 percen át, és végül nem mindig a németek nyernek. A korábbi verzió már a múlté.” (Lineker a németek korai vb-búcsúja után.)

Gareth Southgate

„Az élet nem mindig azt adja, amit az ember kiérdemelt, de ma mi azt kaptuk.” ( angol kapitány a nyolcaddöntőben Kolumbia ellen megnyert tizenegyespárbaj után.)

„B…. meg, sírok. Igen, igen, igen!” (Lineker a Kolumbia ellen megnyert tizenegyespárbaj után.)

„Ha a csapat így játszik, Sampaoli nem térhet haza Argentínába.” (Diego Maradona véleménye Jorge Sampaoli szövetségi kapitányról az Izland elleni 1:1 után.)

„Tudtam, hogy Isten velünk van, és nem hagyott el bennünket.” (Lionel Messi a nyolcaddöntőbe jutás után.)

„Sosem vagy olyan jó, mint amilyennek mondanak, amikor sikeres vagy. És sosem vagy olyan rossz, mint amilyennek mondanak, amikor kudarcot vallasz.” (Southgate az angolok körüli hangulatról.)

„Nem azért kaptunk ki, mert ők olyan jók, hanem mert mi olyan rosszak voltunk.” (Juan Antonio Pizzi szaúdi kapitány az oroszoktól elszenvedett 5:0-ás vereség után.)

„A világbajnokság a létező legnagyobb színpad. Élvezni kell. Ha képtelen vagy élvezni egy vb-t, akkor mit tudsz élvezni az életben?” (Kasper Schmeichel dán kapus.)

„Cristiano olyan, mint a portói. Az idő elteltével egyre finomabb, és jól áll neki a kor.” (Fernando Santos portugál kapitány a csapat sztárjáról, Ronaldóról a Marokkó elleni 1:0 után.)

„Mostantól eggyel több portugál szurkoló van. A legjobbakat kívánom a csapatnak, nyerjék meg a vb-t.” (Carlos Queiroz, az irániak portugál szakvezetője csapatának kiesése után.)

Sztanyiszlav Csercseszov

„Egyetlen csapat sincs a vb-n, amely mögött a nemzet teljes támogatása áll. Ön honnan jött? Olaszországból? Akkor önnek teljesen igaza van, ha nem támogatja a válogatottat.” (Sztanyiszlav Csercseszov orosz kapitány egy olasz újságírói kérdésre.)

„Egy olyan ország vagyunk, amelyben bármi megtörténhet. Négymillió lakos, négymillió edző, négymillió futballista.” (Zlatko Dalic horvát kapitány arra a kérdésre, hogy mire képes a csapata.)

Akár ez is tetszhet A szerző további művei