Városmajori koncertek

Egész nyáron át gazdag, az egész családnak élményeket nyújtó programkínálattal, szombat esténkét pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajorban, melyekre már kaphatók a jegyek a Szabad Tér Színház oldalán és jegyirodájában.

Ezen a nyáron is sokszínű programokkal, zenés bemutatókkal, színházi szemlével, matinékkal, gyerekelőadásokkal és a műfajok legszélesebb skáláján mozgó koncertprogrammal várja visszatérő és új vendégeit a Városmajori Szabadtéri Színpad. A mára közkedvelt koncerthelyszínné vált budai játszóhely hagyományaihoz híven új évadában is izgalmas előadókat és zenei formációkat vonultat fel.

Palya Bea

Szombat esténként a legváltozatosabb műfajú előadók és zenei formációk, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover- és világzenei koncertek várják a közönséget. A 2019-es nyári évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint , Dés László, Vásáry Tamás vagy Rákász Gergely, Geszti Péter, Freddie, a Pál Utcai Fiúk, a Hiperkarma, a Magashegyi Underground, Kamarás Iván, Náray Erika–Szinetár Dóra–Szalóki Ági, Vastag Csaba vagy a Cotton Club Singers.

Geszti Péter

A koncertévadot a magyar popzenei élet meghatározó alakja, a Dal-nyertes Freddie nyitja meg 2019. június 8-án, aki most első alkalommal lép fel a Városmajor színpadán. Palya Bea a korábbi és Hazatalálok című albumainak dalaival, és régebbi népszerű nótákkal lép színpadra június 15-én. Június 22-én a Cotton Club Singers az Ó, Budapest című lemez anyagát adja elő méghozzá az eredeti előadókkal, azaz Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. Az energikus és maximalista háromszoros Fonogram-díjas Vastag Csaba Neon-turnéjának egyik fontos állomása lesz a Városmajor június 24-én.

Náray Erika–Szinetár Dóra–Szalóki Ági

A Náray Erika–Szinetár Dóra–Szalóki Ági alkalmi trió Világzene, a világ zenéje címmel ad közös koncertet július 6-án. A következő júliusi szombat és benne Egy fess pesti este generációjának egyik legnépszerűbb színészéé, Kamarás Iváné lesz.

Július 20-án a Magashegyi Underground bulija következik, egy olyan alkalom, amely az együttes egyetlen szimfonikus koncertje lesz az idei nyáron, régi és vadonatúj dalokkal, amelyeket például Tóth Krisztina szövegeire írtak Bíborkáék. Rákász Gergely orgonista és nagy történetmesélő a Lords of the the Organ című előadás-sorozatának harmadik részében július 28-án olyan utazásra hív, ahol egy este erejéig Bach, Vivaldi, Berlioz és Holst útitársai lehetünk.

Dés László kedvelői két augusztusi estén 3-án és 4-én is örülhetnek a népszerű zeneszerző és előadó Mi vagyunk a grund című koncert estjének. A sokak által várt 35 éve intenzíven jelenlévő egykori garázszenekar, a Pál Utcai Fiúk (PUF) koncertjére augusztus 10-én kerül sor, őket pedig Geszti Péter Best of válogatás bulija követi augusztus 17-én. Augusztus végén szinte egyenesen a balatoni strandfesztiválról érkezik a Hiperkarma nyárral és energiával töltekezve, ám ezúttal egy visszafogottabb akusztikus koncerttel. Az idei nyári koncertprogramot Caramel zárja szeptember 6-án.

A koncertek este fél 8-kor kezdődnek. További információ: www.szabadter.hu

Akár ez is tetszhet A szerző további művei