Van jó vörösbor ezer forint alatt is

Elérhető áron lehet hozzájutni a Vince magazin szakértői által legjobbnak ítélt portugieserekhez, arról nem is beszélve, hogy van jó bor ezer forint alatt is.

A Vince magazin májusi számában a hamiskás mosolyú borászok képe mellett az áll, hogy a portugieser verhetetlen a vörösborok között ár-érték arányban. Itt kell megjegyezni, hogy a minőséggel sincsen baj: „őszintén meglepődtünk az eredmény láttán, s azon, hogy milyen finomságokra képes a fajta, ha értő kezek közé kerül”.

Két ötcsillagos – ami a plafont jelenti – portugieser borult ki a tesztből: a 2016-os Günzer portugieser, ami besöpörte az elsőséget, illetve a 2016-os Kvassay portugieser. Az első nedűt a Bortársaság polcairól 1700 forint alatt kapjuk meg, míg utóbbit a magazin szerint 1300 forint alatt lehet beszerezni a Kvassyék honlapjáról, számomra nem derült ki, hogy hogyan, de gondolom e-mailezni kell. Majd jön egy 2015-ös Bock 2000-ért és egy szintén 2015-ös Tiffán 1700 felett.

Jó borok ezer környékén

A kiváló borok után a jó borok sorát egy tavalyi Gere Attila nyitja, majd a nyakában lihegve egy Teleki Villányit találunk 2016-ból, amit már több kiskereskedelmi láncnál is beszerezhetünk, az írás szerint 1000 forint környékén.

Már itt meg kell jegyezni, hogy a jó minősítésű nedűk közül csak egy megy a 2000-es álomhatár fölé. A személyes kedvenc, Nyolcas és fia 2015-ös csemegéje 1900-as árával már húzósnak számít.

Egy jobb sör áráért egy jó bor

És akkor az ezer forint alattiak: az Ostorosbor tavalyi termését már 700 forintér vihetjük haza, ami egyértelműen elviszi az ár-érték aranyát, hiszen a jó borok stabil középmezőnyében van. Külön öröm, hogy a Báthory is felkerült a jó borok közé 2016-os portugieserével, ami 800-ért a mienk lehet, hiszen e sorok írója még emlékszik, mikor a Báthoryért, hát hogyan is fogalmazzak finoman, csak szükségben nyúlt az ember. Éljen a borforradalom!

Fotó: Shutterstock

Akár ez is tetszhet A szerző további művei