Váci utcai ingatlanprojekt juthat a világ tetejére

Bejutott a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat döntőjébe a Váci 1 műemléki védettséget élvező kereskedelmi ingatlan, a magyar tulajdonú Horizon Development fejlesztése is esélyes a világ legjobb műemlékvédelmi helyreállításának járó nívódíjra – közölte a fejlesztő az MTI-vel.

A világverseny eredményhirdetése a nemzetközi szervezet 68. kongresszusán Andorrában lesz május 26-án.

Nem sajnálták a pénzt

A Horizon Development több mint 15 milliárd forintot fordított a Váci 1 projektre, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, 1915-ben épült egykori tőzsdepalotára, amelyet Alpár Ignác tervezett. A beruházás 2015 őszén indult, az ingatlant 2016 májusában adták át.

A World Prix d’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot 26 éve rendezi meg az 1950-ben alakult és több mint 60 országban működő párizsi székhelyű FIABCI (International Real Estate Federation – Nemzetközi Ingatlanszövetség). A bírálati folyamatban 35 ország több mint 60 szakértője vesz részt.

További magyarok

Gönczi László, a FIABCI magyar tagozatának elnöke elmondta, hogy a nemzetközi versenyben a XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat győztesei vehetnek részt Magyarországról: a Váci 1, a Várkert Bazár, Budapest XIII. kerületének komplex fejlesztése, a 4-es metró 10 állomása, és a Királyegyházi Cementgyár.

Fotók: Horizon Development

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei