Utolsó turnéjára indul Paul Simon

Elton John után egy másik zenészlegenda, Paul Simon is bejelentette búcsúturnéját.

A 76 éves zenész a közösségi médiában tudatta, hogy májusban a kanadai Vancouverben kezdődő és július 15-én Londonban záruló turnéja lesz az utolsó. A Homeward Bound – The Farewell Tour elnevezésű turné koncertjeire már megkezdték a jegyek árusítását.
A 12-szeres Grammy-díjas amerikai énekes és dalszövegíró azzal indokolta a színpadtól való visszavonulást, hogy a sok utazás és a családjától való gyakori távollét kimerítő számára, és „elveszi a zenélés örömét”. Hozzájárult döntéséhez vezető gitárosa, Vincent N’Guini halála is.
Paul Simon – az egykori Simon & Garfunkel duó tagja – közölte, hogy utolsó turnéja után már csak alkalmanként vállal fellépést.

A zenész tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának és a Rock & Roll Hírességek Csarnokának is

A magyar zsidó családban az Egyesült Államokban született zenész tagja a Dalszerző Hírességek Csarnokának, és mind a Simon & Garfunkel duó tagjaként, mind szólózenészként bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába is.
A múlt hónap végén a 70 éves Elton John jelentette be, hogy 2021-ben befejeződő hároméves turnéja, a Farewell Yellow Brick Road lesz az utolsó, mert a családjának akarja szentelni magát.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei