Utolsó filmjére készül a szívtipró

Alain Delon partnere ezúttal Juliette Binoche lesz

Alain Delon utolsó filmjére készül, amelyben Juliette Binoche-szal játszik együtt. A 81 éves filmsztár a hétvégén beszélt terveiről a Liege-ben megrendezett nemzetközi bűnügyi filmfesztiválon, ahol Delont (Rocco és fivérei, A szamuráj, Zsaru) életműdíjjal tüntették ki. A színész ez alkalomból számolt be arról, hogy ősszel kezdi forgatni pályafutása utolsó filmjét, amit Patrice Leconte rendez.

Juliette Binoche Oscar-díjas francia színésznő tavaly itt járt a 13. Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon Fotó: MTI/Vajda János

„Ez lesz az utolsó filmem, mert olyan vagyok, mint egy bokszoló, aki nem akar túl sokáig harcolni, nem akarok túl sokáig filmezni” – jelentette ki Delon, aki utoljára 2008-ban, az Asterix az olimpián című filmben szerepelt.

Delon elmondta, hogy az új filmet kifejezetten a számára írták, egy szerelem történetét ábrázolja egy idős férfi és egy jóval fiatalabb nő között.

A 2008-as Asterix az olimpián című film után most áll ismét kamerák elé Alain Delon Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

„Sophie Marceau lett volna a partnerem, de ő már másfelé kötelezte el magát a forgatás idejére. Juliette-re azért esett a választás, mert csodálatos színésznő, akit nagyon szeretek” – mesélte a színész, aki elárulta, jelenleg éppen lányával, Anouschkával turnézik, ami nagy örömmel tölti el, mert csak most ébredt rá, mekkora élmény a lányával fellépni.

Alain Delon imád együtt szerepelni lányával, Anouchka Delonnal Fotó: MTI/EPA/Christophe Karaba

A La Libre belga hírportál beszámolója szerint a francia színész elismerte, hogy a mai filmes világban már nem találja a helyét.

„Sajnálom Viscontit, Melville-t és René Clement-t, a legremekebb rendezők voltak, akiket ismertem, rengeteg zsenialitás volt bennük, igazán szerették a filmet és tudták, hogyan kell a színészeket irányítani. Ha manapság untat a film, akkor az azért van, mert ma már nincsenek ilyen rendezők” – mondta Delon, aki 1984-ben kapta meg a francia Oscart, a César-díjat A mi történetünk című Bertrand Blier-filmben nyújtott játékáért. Ezenkívül több nemzetközi elismerést is kapott alakításaiért, 1995-ben Arany Medve-életműdíjjal tüntették ki Berlinben és 2012-ben Locarnóban is életműdíjat kapott.

 

Akár ez is tetszhet A szerző további művei