Útjára indul a badacsonyi borfesztivál

Pénteken kezdődik a Badacsony Bor7, amelyen a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok, többek között a Kerekes Band, a Lóci játszik és a dél-afrikai Sean Koch Trio koncertjei várják a látogatókat. A hivatalos megnyitót szombaton tartják, és ekkor hirdetik ki a Badacsonyi hegyközségi borverseny eredményeit is. A kiállító pincészetek között lesz a Borbély Családi Pincészet, a Büttner Borbirtok, a Fata Pince, a Folly Arborétum és Borászat, az Istvándy Birtok, a Laposa Birtok, a Málik Pince, a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsony, a Németh Pince, a Sipos Borház, a Szeremley Birtok, a Szent György Pince, a Varga Pincészet és a VáliBor.

Idén a borászatok a színpadon is bemutatkoznak. Esténként kötetlen beszélgetéseket hallhat a közönség a térség borkultúrájáról,megfűszerezve a pincészetekhez kapcsolódó érdekes történetekkel.

A július 30-ig tartó fesztiválon a fehérborairól és a kizárólag itt termő kéknyelű szőlőfajtáról ismert borvidék borkínálata mellett helyi tehén- és kecskesajtokat, „hamuban sült” pogácsát, kürtőskalácsot és pálinkát is kóstolhatnak az érdeklődők.

Egy pohár badacsonyi kéknyelű a Badacsony-hegy lábánál  Fotó: MTI/Nagy Lajos

Akár ez is tetszhet A szerző további művei