Újraindul a tv-torna, bár kicsit másképp, mint eddig

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell.” Ki ne emlékezne a híres dalocskára? Generációk emlékeiben él a tv-torna, amely megtanította az alapvető mozdulatok helyes elvégzését és segített néhány perc alatt átmozgatni a testünket. Most az MTVA Balatoni nyár műsorában újra indul a napi pár perc torna, de egy kicsit másképp, mint megszokhattuk.

A Balaton környéki kondiparkokat látogatja végig Radányi Norbert, a Bartendaz vezetője, a saját testsúlyos edzések egyik legismertebb apostola és Szűcs Julcsi, a műsor riportere, hogy bemutassák a nézőknek, milyen egyszerűen lehet fittnek maradni és mennyit számít napi pár perc mozgás is.

A „Balatorna” minden héten hétfőtől szombatig délelőttönként látható a tv képernyőn. Julcsi megismerkedik az edzés alapjaival és megtanulja helyesen végrehajtani a gyakorlatokat, közben egyre fejlődik, erősödik. „Nagyon fontos, hogy a tornagyakorlatokat helyesen végezzük, mert a rosszul végzett mozgás sérülést és fájdalmat okoz. Ezért örülök, hogy Julcsi segítségével bemutathatjuk a nézőknek, mire figyeljenek” – mondja Radányi Norbert, a Bartendaz alapítója.

„Már az első alkalommal tanultam valami újat, én például nem tudtam, hogy a könyököt a test mellett kell tartani fekvőtámaszozás közben – teszi hozzá Szűcs Julcsi. – Az első tornaalkalmak után még minden porcikám fájt, de néhány nap után már éreztem, hogy egyre ügyesebb és edzettebb vagyok.”

A cél az, hogy minél több néző kapjon kedvet a rendszeres napi mozgáshoz, akár a tv-képernyők előtt is. Norbi és Julcsi segítségével sokat tanulhatnak az edzések, a napi testmozgás fontosságáról és a gyakorlatok helyes elvégzéséről. Hiszen – mint tudjuk – „Ne tessék félni, senkinek sem árt!”

További információ: http://bartendazworld.com/hu.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei