Újra látható a Billy Elliot – a Musical

Újra látható a Billy Elliot – a Musical: Elton John és Lee Hall darabja júliusban és augusztusban is szerepel az Erkel Színház műsorán. A produkció a tavalyi premier sztárjaival, a gyerekszereplők között pedig új tehetségekkel látható ismét 22 előadásos nyári sorozatban. Elton John és Lee Hall darabja július 16-ig szerepel az Erkel Színház műsorán, augusztus 23. és 27. között pedig további hat előadás vezeti fel az új évadot.

Kökény-Hámori Kamill (b) Billy, Kiss Zoltán (k) az edző és Pál Dániel Máté (j) Michael szerepében Sir Elton John és Lee Hall Billy Elliot című musicaljének próbáján a Magyar Állami Operaházban  Fotó: MTI/Kallos Bea

A nemzetközi sikernek örvendő – 4 Olivier- és 10 Tony-díjat is elnyert – zenés darabot tavaly nyáron mutatták be Szirtes Tamás rendezésében non-replica változatban. A darab főszereplői, Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Hűvösvölgyi Ildikó, Auksz Éva, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit, júliusban mind visszatérnek az Erkel Színházban látható produkcióba. A csaknem 200 művész összehangolt munkáját igénylő monumentális produkcióban idén nyáron öt új gyerekszereplőt is avatnak. Billyként Bakonyi Simon és Császár Benedek, Michael szerepében Halász Dávid, Serényi Misa és Császár Patrik debütál a produkcióban. A hatalmas apparátussal megvalósuló produkcióban a Magyar Nemzeti Balett szólistái is közreműködnek.

Kökény-Hámori Kamill (b) Billy és Gallusz Nikolett (j) Mrs. Wilkinson szerepében   Fotó: MTI/Kallos Bea

A három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film musicalváltozata is az eredeti alkotás történetére épül. Egy szegény sorba született tehetséges kisfiú küzdelmeit mutatja be, akinek családja hallani sem akar arról, hogy gyermekük az általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei