Újdonságok és régi kedvencek az Artmozik éjszakáján

Premier előtti vetítésekkel és régi kedvencekkel is várják a nézőket az idei Artmozik éjszakáján május 11-én késő délutántól másnap hajnalig öt fővárosi moziban.

A mozik ismét egy-egy tematika köré csoportosították a választékukat.

A Művész moziban Rendezők éjjele címmel egyebek mellett Roman Polanski, Wim Wenders és Lynne Remsey új filmje lesz látható az országos premier előtt, de Tarantino első sikere, a Kutyaszorítóban is visszatér a moziba. Szerepel a programban még David Lowery Ghost Story, valamint Wes Anderson Kutyák szigete című alkotása is.
A Puskinban Fókuszban az igaz történetek címmel vetítik a legutóbbi Oscar-nyertes filmek közül az Én, Tonyát és A legsötétebb órát, de ugyancsak premier előtt lesz látható a Vissza a gyökerekhez és az Egy burka, egy nadrág című francia vígjáték is.
A Toldi mozi kínálata Veszélyes szerelmek történetei címmel vonultatja fel a Szicíliai kísértettörténet című olasz–francia–német filmdrámát vagy az Így csajozz egy földönkívülivel című romantikus sci-fit. Premier előtt vetítik többek között a Merülés a szerelembe című német–francia–spanyol–amerikai romantikus filmet, valamint a japán Naomi Kawase A naplemente ragyogása című romantikus drámáját.

A Kino Cafe Nők – szerepek elnevezésű válogatásában lesz látható a Lady Bird című amerikai vígjáték, az Arcélek, útszélek című francia dokumentumfilm és Ridley Scott már-már klasszikusnak számító műve, a Thelma és Louise.
A Tabán mozi magyar alkotásokat tűz műsorára. Többek között Bogdán Árpád Genezis, Lengyel Balázs Lajkó Cigány az űrben és Mészáros Márta Aurora Borealis – Északi fény című alkotását láthatják az érdeklődők.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei